Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko ile trzeba kupić lakieru do pomalowania e38? Robie dół 1 drzwi, klape tył ale tylko część pionową, błotnik lewy przód i maska. Wypadało by żeby troszkę jeszcze zostało na lekkie pryśnięcie reszty jak coś.

Najważniejsze ile klaru kupić chcę prysnąć cały samochód 4-5 warstw.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Skoro sie pytasz ile lakeru pójdzie na auto to jakie ty masz doświadczenie w lakierowaniu? :duh:
było e32 735 automat e34 524td automat, e36 320i , e36 323i perełka ;( automat, e38 740 i automat , e32 735 automat , e39 528i automat :) ,obecnie e39 520 i e39 523i e65 730d individual
Opublikowano

żadne i co z tego? przecież nie będę sam tego robił.

Powiedzcie mi jeszcze jaka firma najlepsza, przed awaria forum do wiedziałem się ile już. Jak szukałem to w większości sklepów polecali mi Dyne.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

kolego niech lakiernik ci powie ile trza lakieru ,nie ma żelaznej zasady co do ilosci lakieru ,wszystko zależy od ręki lakiernika .

każdy lakiernik maluje inaczej

czemu tak dużo bezbarwnego chcesz położyć :?:

Opublikowano

Już powiedziałem że wiem ile potrzeba!

Dużo klaru żeby było z czego później polerke zrobić.

Powiedzcie mi lepiej jakiej firmy kupic lakier, bo to zasadniczo mnie interesuje teraz.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Zaden szanujący się warsztat nie weznie lakieru odklienta do polakierowania mu samochodu :!: A w przypadku jakiejś reklamacji kto będzie płacił? Pożadny warsztat ma swój mieszlnik i sam dobiera sobie lakier, jak kilent chce lakierować swoim lakierem to niech sobie szuka garażowaca. Dyna należy do najtańszych na rynku.
Opublikowano

Nie ma zielonego pojęcia proponują mi dyne, sikkens i jakies jeszcze 2 firmy, ale nie pamietam totalnie.

Odrazu mówie nie ma byc tanio tylko ma być dobrze.

A lakieruje mi kumpel za 0 zł normalnie w komorze tylko mam kupić lakier i pomóc w przygotowaniach.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Zbieram jak najwięcej danych, wyciągam średnią i tyle. On mi poleca Dyne, bo jest tania. A jak narazie wychodze z zalozenia że tanio nie równa się dobrze dlatego się pytam na forum.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

a prosze cię bardzo :

-APP

-COLORMIX

-DUPONT

-GLASURIT

-GRASOLIN

- HAUSE OF COLOR

-MAX MEYER

-MIPA

-NOVOL

-NEXA AUTOCOLOR

-PPG

-PROFIX

-TROTON

-T4W

-QUCKLINE

chyba ci starczy pamiętaj że lakier to nie wszystko bo jak lakiernik spie... robote to i lakier dobry nie pomoże :norty:

Opublikowano
kupiłem jakiś włoski na L. Podobno zajebisty za litr bazy zapłaciłem 289 zł także chyba lepiej będzie niż dyna za 100 :P

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
to jeszcze kup bezbarwny standoxa za 240zł za litr plus utwardzacz a na 4-5 warstw będzie Ci potrzeba jakiś 5l. Tylko dziwi mnie to że jeżeli kolega ma komore i jest lakiernikiem to nie wie że tyle warstw bezbarwnego być nie może??
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
To ja powiedziałem że chce tyle, ale ja się nie znam. Dlatego ja tylko szlifuje itd. a on już się bierze sam do lakierowania. Kupiłem bezbarwny tej samej firmy co baze.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Siemka . Mam pytanie jak lakierujesz w komorze lakierniczej to czemu aż tyle warstw ? W komorze powinno wyjść bez polerki ! Lakier po całościowym matowaniu i polerowaniu wygląda jak naleśnik , powinna być lekka strukturka .Ewętualnie polerowanie miejscowe po wtrąceniach . Sam lakieruję i wiem że na takim wypolerowanym na jajco lakierze widać każdą rysę . Pozdrawiam Marek.