Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy chłodnica klimatyzacji wraz z wentylatorem w poszczególnych wersjach e36 różniła się? Nie wiem czy szukac konkretnie od modelu 320i z silnikiem M52 czy też może być od innego modelu...jeśli tak do od jakiego.

Może ktoś się orientuje, gdzie mogę takowy komplet dostać? Szukam od 2 miesięcy i za każdym razem albo w tragicznym stanie albo połamane obudowy albo powgniatane...albo okazuje się że po 93 albo 95 roku podobno jest nieco inny wentylator i chłodnica jest z innego materiału...tyle słyszę opinii, że nie wiem już co mam szukać.

Pozdrawiam

Opublikowano

chłodnicę kup nową - a wentylator na allegro - jest tego w pytę....

wentylator jest taki sam we wszystkich e36 oprócz emki i dieslów podobnie chłodnica.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

No dobra to skoro w tę stronę to...

Kupuję nową chłodnicę ale...co do niej? jakaś obudowa z mocowaniami? coś jeszcze?

No i jak z tymi wersjami...na allegro pełno ale mają różny wygląd...gdyby to było takie proste to bym coś podobierał. Nie chce zostać z dwoma częściami których nie połączę bez tony innych pierdół :)

No i czy opłaca się kupować nową i wydać jednak zdecydowanie więcej?

Opublikowano

Tylko nową ---- kupisz używkę okaże się że jest nieszczelna i gaz poleci - a kosztuje nie mało..., poza tym różnica w cenie nie jest kolosalna - używka pewnie ze 150-200 a nowa 300 z gwarancją.

Pewnie oryginalna, nowa część BMW ma porażającą cenę ale na szczęście występuje dużo zamienników.

Najlepiej znajdz kogoś kto zajmuję się problamami z klimatyzacją - dobierze Ci części jakie potrzebujesz i będziesz zadowolony np.:

http://allegro.pl/bmw-e36-r-1990-1992-chlodnica-klimatyzacji-nowa-i2194913668.html

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Dobra dzięki chłopaki.

Generalnie widzę, ze kupuję chłodnice i do tego wentylator i ramkę dociskową...i to na tyle jeśli chodzi o komplet.

Chłodnice może i faktycznie nową. Od 92 roku wszystkie były takie same, jedynie ramka dociskowa po 95 była inna...a na allegro pełno tych starych.