Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ponieważ jestem nowy proszę się o nie śmianie ze mnie.Problem prozaiczny.Otóż postanowiłem zmienić swoje welurowe manualne fotele na skórzane z elektryką.Wszystko szło dobrze do czasu gdy okazało się, że po podłączeniu nie działają.Pierwsza myśl-silniczki w fotelach padły lecz po podłączeniu ich na "ostro" okazało się, że są sprawne. Pomiar prądu w obu kostkach idących do fotela kierowcy i pasażera wykazał, że nie ma w nich żadnego prądu. I teraz takie pytanie co zrobić, żeby ten prąd się pojawił w kostce, gdzie szukać powodu i jak rozwiązać problem?Dodam, że mój welur nie miał grzania, nie był sterowany elektrycznie czyli całkowity golas.Czy może być tak, że instalacja jest podpięta pod skrzynkę bezpieczników a nie ma w niej odpowiedniego bezpiecznika i stąd brak prądu czy tez problem jest bardziej złożony?Dzięki wszystkim za pomoc.
Opublikowano
a czy wraz z elektrycznymi fotelami montowałeś sterownik moduł komfortu jak tamte miałeś manualne to jak to ma działać w kostce powinno być 10-14 przewodów jak będziesz potrzebować to je dokładnie policzę
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam. Jestem w trakcie wymiany foteli z manualnych na elektryczne.

Pacjent to e38 rocznik 1999 czyli polift

Obecnie mialem fotele manualne grzane.

W chwili obecnej chcę włożyć elektryczne grzane pompowane i łamane z wersji 750 przedlift.

Wczoraj przelutowałem kostki od strony pasażera fotel ruszył po zmostkowaniu przekaźnika. kilka kabli mi zostało i muszę ogarnąć podgrzewanie.

Dzisiaj zabrałem sie za fotel kierowcy i tu zonk... Duzo mniej kabli niż po stronie pasażera. Podłączyłem te co miałem i fotel nie działa;/ działa jedynie pompowanie bo słychać sprężarkę.

Ktoś coś pomoże moze ktoś ma jakies schematy?

E38 728i 1999r