Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!. Mam pewien problem, zakupiłem wzmacniacz oraz soobwofer i chcę go podłączyć lecz nie wiem jak przepuscić kabel sterujący i chinche do radia. Niby wydawało się takie proste bo akumlator jest z tyłu ale za to do radia jest słabe dojscie. Tylnia kanapa się chyba nie składa no i przy radiu też nie wiem jak podciągnąć te kable. Jest ktoś kto się orientuje w tym temacie?
Opublikowano
Ja kolego ciągnołem przez sam środek, trochę było problemu przy wykładzinie między kanapą a popielniczką tył ale dobry sztywny drut i przepuścisz pod nią, później masz wiązke z lewej strony króra wchodzi za kanapą do bagażnika i tam możesz dać przewody. Z przodu jest trochę rozbierania i mało miejsca na te dodatkowe przewody ale da rade zrobić, ramka szyb, tunel, climatronic, popielniczke i radio musisz wyjąć a przy tym listwy ozdobne na konsoli od strony pasażera bo są pod nimi dwie śruby od radia. Nic nie pourywaj i pamiętaj jak było złożone oczywiście pamiętaj o wszystkich kostkach żeby je podpiąć
Opublikowano

ja kable "puściłem" pod kierownicą, potem zszedłem w dół i poleciałem progiem od wewnątrz, trochę było zabawy bo "czincze" były grubawe ale dało się

potem poleciałem pod kanapą i między plastikami podłogi w bagażniku

więcej problemu miałem w kablem od aku, bo zaszalałem z 10tką albo 12stką ...

przepuszczanie kabli środkiem tunelu to było dla mnie za dużo rozbierania, a bokiem trzeba co kawałek wciskać kabel , jakoś idzie i plastiki nie sterczą, pewnie też można je odkręcić

Opublikowano

kabelki wchodzą pod plastiki na progach nawet nie trzeba ich zdejmować

niestety od radio do boku tylko jakis drut z haczykiem zeby je złapac bo napchane tam kabelków jak diabli

jak aku z tyłu to masz połowe kabli mniej i to te najgrubsze ci odchodzą

tylko cinche i remone

Opublikowano
ok. Spróbuje tak jak mówicie pod progami. Tylnią kanapę trzeba sciągać tak? I którędy puścić kable od progu do radia, trzeba wyciągnąć ten mały schowek i pod kierownicą tak jak kolega mówił żeby drutem przeciągnąć?
Opublikowano
ja kable pusciłem przez tylny podłokietnik i pod siedzisko i pod prawymi plastikami jest sporo miejsca i chyba najmniej roboty żeby je posciągać. potem odkręciłem schowek od pasażera i bez problemu dostałem się do radia. wg mnie tak jest najprościej.
Opublikowano

nie wiem czy trzeba ale ja wyciągałem radio i panel klimy, a z boku schowek na rękawiczki itd - żeby lepszy dostęp był

jak będziesz miał kable i zaczniesz od wyciągania radia to wszystko się tobie wyjaśni gdzie co i którędy

Opublikowano
Kupiłem takie jakby dodatkowe wejscie na wzmacniacz za 20zł i to podłączyłem pod głosniki tylne zeby nie ciągnąć aż pod radio i gitara gra. Tylko że sterujący kabel mi został myslalem ze jak go pod głosniki to będzie ok tak jak u kolegi ale nie. Wiec postanowiłem pod kabel antenowy podłączyć ale nie mogłem go znależć, już mnie tam szlag trafiał :| Gdzie ten antenowy się znajduje?
Opublikowano
kabel sterujący pod głośniki? oto coś nowego. ciekawe jak to zrobił. z tego co się orientuje to tam powinno być 12v. możesz rozjaśnić jakim cudem on to zrobił? byłbym bardzo wdzięczny. kabel antenowy w e46 jest gdzieś przy tylnej szybie ale czy tam jest 12V to nie wiem.