Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam prośbę do właścicieli modeli 520i i 525i z roczników do 2006 - silniki M54. Zależy mi na uzyskaniu informacji nt typowych usterek, cen części i kosztów ich napraw (zwłaszcza w nieautoryzowanych serwisach). Przymierzam się do zakupu któregoś z tych 2 wersji i chcialbym się przygotować -zarówno finansowo jak i psychicznie :) Proszę również o opinie nt skrzyń automatycznych w tych modelach.

Tak swoją drogą samochód prawdopodobnie sprowadzę z UE i krew mnie zalewa na samą myśl o akcyzie 18,6%. Jak dobrze sprawdziłem, 520i to pojemność 2,2l więc i w tym wypadku nie ma złudzeń :(

Opublikowano

Gwarantujesz że się nie zepsuje? :) Jutro sprowadzam ieżdzę

A tak trochę poważniej to moj poprzedni temat został zamnkięty ponieważ rozgorzała dyskusja benzyna vs diesel. A takich rzeczywiście jest tutaj kilka :) Chciałbym dopytać o kilka szczegółów odnośnie wersji o których pisze i na które jestem już zdecydowany właśnie dzięki kolegom odpowiadającym w tamtym temacie. Kwota jaką chcę wydać jest dla mnie spora i poważnie nadszarpnie mój budżet dlatego chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć.