Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od kilku dni mam problem ze spryskiwaczami reflektorów, nie chowają się do końca po użyciu wystają ok 2 cm. Czy można je reanimować w jakiś sposób , czy tylko wymiana :cry2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam , chcę kupić na allegro spryskiwacza , lewy trochę cieknie , ale nie padają czy to lewy czy prawy .Czy jest jakaś różnica miedzy stronami ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam , chcę kupić na allegro spryskiwacza , lewy trochę cieknie , ale nie padają czy to lewy czy prawy .Czy jest jakaś różnica miedzy stronami ?

Różnicy raczej nie ma. Ja płaciłem prawie 2 lata temu w serwisie ok 135 zł.

Na allegro to chcesz kupić nową czy używaną, bo jeśli używaną to musi być naprawdę tania aby ryzykować wyrzucenie kasy - te pompki często siadają.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

Sam oring nie załatwi sprawy, zazwyczaj cieknie z pompki z wewnątrz (nie połączenia), a widać zacieki zaschniętego płynu po samej pompce.

Ale spróbować zawsze można jak ktoś lubi się bawić ;)

Pzdr.

Opublikowano

u mnie ciekło z łączenia wężyka z pompką, było tam też dużo piasku. Pompka zawsze chowała się w 100%. A zacieki na pompce od samej góry były bo jeśli spryskiwacz działa to zawsze pozostałości spływają z dyszy po pompce na dół. Zresztą każdy powinien sprawdzić indywidualnie u siebie.

Z tego co wykminilem to spryskiwacz działa w ten sposób, że jesli pompka przy zbiorniczku płynu podaje ciśnienie to ono wypycha wysuwającą się dyszę spryskiwacza, kiedy wysunie się do końca wtedy tryska. Jeśli dysza spryskiwacza jest w pełni schowana a pompka ze zbiorniczka nie podaje ciśnienia to moim zdaniem płyn nie powinien cieknać przez dyszę spryskiwacza.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Nie bede zakladal nowego tematu i podepne sie tutaj.

Zalozylem dzis zderzak m pakiet i musialem zdjac zaslepki na spryskiwaczach(wyciagalem spryskiwacz z zaslepka i ja odczepialem,spryskiwacz sie chowa). Szyby sie spryskuja a spryskiwacze reflektorow nie wysowaja sie. Czy moglem cos zapowietrzyc i dlatego nie leci, wiecie o co w tym chodzi? Kabelkow zadnych nie odlaczalem wiec dziwne zeby przestaly dzialac i to obydwa.

Opublikowano
Głupie pytanie ale może przeoczyłeś-światła miałeś włączone?

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Spryskiwacze mają "pamięć". Jeśli światła są włączone (wystarczą nawet pozycyjne) i włączysz spryskiwacz, powinno spryskać szybę i reflektory. Jeśli za chwilę znowu włączysz spryskiwacz, to wyczyści tylko szybę, bez świateł. Dopiero po ponownym odpaleniu silnika, albo po dłuższym czasie spryskiwacze reflektorów znowu wyczyszczą klosze. Podejrzewam, że chodzi o oszczędność płynu.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam... Posiadam e92 320d 2011 m sport coupe.

Mam taki mały problem ponieważ od jakiegoś czasu spryskiwacze do do lamp reflektorów nie chowaly się do końca i wystawaly około 3 cm. Zaprowadzilem auto do serwisu żeby to sprawdzili ponieważ autko jest jeszcze na gwarancji. Co się okazało serwis stwierdził że to pompka. Natomiast tego teraz spryskiwacze do lamp działają bez problemu i chowają się do końca ale teraz nie działają spryskiwacze na przednią szybę tzn działają ale pompka nie chce się zatrzymać i paryska wadą cały czas. Pociagajac manetke do siebie od wycieraczek pompka się włącza i nie chce się wyłączyć paryska wadą bez przerwy aż skończy się woda w zbiorniku. Miał ktoś może podobny problem i wie jak to naprawić i co może być tego przyczyną że pompka od spryskiwaczy się nie wyłącza. Proszę i pomoc i z góry bardzo dziękuję.