Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam banalne pytanie odnosnie wentylatora klimatyzacji.

Dzis zrobilem serwis klimy i fachowiec zauwazyl ze wentylator klimatyzacji kreci sie w zla strone.

Potwierdzil ze zamontowany jest dobrze tylko kreci sie odwrotnie niz trzeba.

Po wlaczeniu klimy, wentylator sie zlacza i ... wydmuchuje cieple powietrze na zewnatrz auta.

Ponoc wentylator klimatyzacji ma dmuchac na chlodnice klimy, jesli tak to prosze o rade jak odwrocic ciag wentylatora.

Wentylator jest podlaczony wtyczka na trzy piny.

Z gory dziekuje pomoc

Marcin

e36 318i LPG M43

Opublikowano
Potwierdzil ze zamontowany jest dobrze tylko kreci sie odwrotnie niz trzeba.
?
Po wlaczeniu klimy' date=' wentylator sie zlacza i ... wydmuchuje cieple powietrze na zewnatrz auta.[/quote'] no skoro
Ponoc wentylator klimatyzacji ma dmuchac na chlodnice klimy' date='[/quote'] .Zdecyduj się masz wentylator zamiast wisco ,jest więc pomiędzy silnikiem a chłodnicą to jak ma dmuchac na chłodnicę klimy ?
jak odwrocic ciag wentylatora.

Wentylator jest podlaczony wtyczka na trzy piny.

zamienic bieguny .
Opublikowano

Doprecyzuje, moze nie wyrazilem sie jasno.

Mam na mysli wentylator ktory znajduje sie z przodu auta, tuz za zderzakiem. Visco jest tuz przed silnikiem i z nim jest wszystko w porzadku.

Rozumiem ze ten wentylator ma kierowac powietrze na chlodnice klimy i w sumie na chlodnice wody. U mnie jest odwrotnie. Prosze o potwierdzenie.

Z gory dziekuje

Marcin

Opublikowano

Teraz co innego ,wiesz że w tym roczniku wychodziły już modele bez visco a jego role przejmował elektryk do klimy i układu chłodzenia jednocześnie.

Jeśli jest to typowy oryginalny elektryk to zamień mu bieguny,bo on powinien pchac w kierunku chłodnic .