Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. jestem od nie dawna posiadaczem bmw e46 330d. Posiadam w nim navigacje z wyswietlaczem MK4, w bagazniku zmieniarke cd na 6 płyt oraz dvd. Moje pytanie- Jakie sa sposoby na to aby odtwarzac w moim radiu pliki Mp3?? :?: jakies przejsciówki albo cos?? 6 plyt po ok 15 utworów to nie duzo i szybko sie nudzi. szukałem juz podobnego tematu ale konkretnych odpowiedzi nie widziałem. pozdro z gory dzieki Edytowane przez robertoboss
Opublikowano (edytowane)
Można jakiś moduł na ebayu kupić. Ale nie warto ja szukałem i odpuściłem. Za dużo kasy grzebania programowania itd. Lepiej kup sobie duży zapas płyt :D Był gdzieś o tym spory temat musisz poszukać. Pamiętaj zawsze możesz kupić dynavina :D Edytowane przez Jac3k
http://zsp10.pless.pl/zapis/bykom.jpg
Opublikowano
szczerze mowiac pomału dochodze do tego samego wniosku.... a co do tego dynavina to jak zobaczyłem cene chyba cos ok 2400 zł :shock: odrazu zrezygnowałem z tego pomysłu :x
Opublikowano

Roberto , a może zainwestujesz w coś takiego?

http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-bmw-e46-e39-e38-e83-e53-4gb-sd-i2218550241.html

Możesz sobie podłączyć w miejsce oryginalnej zmieniarki i zamontować w bagażu ;)

Ja jestem zwolennikiem oryginału raczej w aucie niż tandetnych przeróbek, ale jeśliby zamontować to w bagażniku, to myślę, że tragedii nie ma ;)

Pozdr,

D

Siła i Honor
Opublikowano
Ciekawe rozwiazanie a cena tez przystepna :) ciekawi mnie jakosc dzwieku z tego urzadzenia. no i montarz dosc prosty. Powiedz mi jeszcze Dano czy ja moge miec jednoczesnie podłaczona oryginalna zmieniarke cd i ta cyfrowa mp3 i po prostu zmieniac tym przełącznikiem pomiedzy jedna a druga?? z rys. tak to wywnioskowałem.
Opublikowano
Ja tego nie zastosowałem, ale powiedzmy, że rozważam taki zakup. Co do jakości dźwięku, nie wiem jakie są przewody tam w zestawie i co jest za system w samym urządzeniu, ale na wg mnie dźwięk dobrej jakościowo MP3, powinien być lepszy od AUDIO CD - wszystko zależy od jakości MP3, które wrzucisz na kartę.
Siła i Honor
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
kup zmieniarke mp3 bmw na allegro i po sprawie. sa takie po 600zl. swoja sprzedasz za 200 zl i masz wszystko w oryginalnym stanie, nie jakies chore dokładki. załadujesz 6 plyt mp3 i masz spokój na miesiąc lub dalej.
Opublikowano
Ja tego nie zastosowałem, ale powiedzmy, że rozważam taki zakup. Co do jakości dźwięku, nie wiem jakie są przewody tam w zestawie i co jest za system w samym urządzeniu, ale na wg mnie dźwięk dobrej jakościowo MP3, powinien być lepszy od AUDIO CD - wszystko zależy od jakości MP3, które wrzucisz na kartę.

Z tym tekstem trochę nie trafiłeś.

Nigdy dźwięk z MP3 nie będzie lepszy od audio z płyty.

MP3 zawsze masz skompresowane i coś tam zostaje wycięte mając tym samym wpływ na jakość dźwięku.

Niemniej jednak w samochodzie i tak nie ma to większego znaczenia, bo to nie jest miejsce do wsłuchiwania się we wszelkie muzyczne smaczki.

Opublikowano

Kolego robertoboss najpierw sprawdź czy twoja zmieniarka nie czyta płyt MP3 ???

Nagraj płytkę z mp3 bez katalogów i wsadź do zmieniarki i poczekaj czy odczyta tą płytkę. Ja dwa lata jeździłem zanim spróbowałem i się okazało że moja zmieniarka czyta MP3 :/ Nawet nie wiesz jakie było moje zdziwienie :P

Opublikowano
Ja tak właśnie zrobiłemi cos tam odtwarza a co? Dźwiek taki jakby wgrywała sie gra z commodore.
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż