Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam pytanie czy przy demontazu zamka w dzwiach(czyli calej klamki)trzeba wczesniej wyjac szybe?bylem w jednym zakladzie i gosciu twierdzil ze trzeba,chcialbym sie upewnic bo szkoda ruszac orginalne ustawienia szyby, pozdr.
Opublikowano
mialem wlamanie i zostaly uszkodzone wkladki w zamkach (w dodatku w obu drzwiach bo w pierwszych skur... lamak sie zlamal)i chcialbym to samemu zrobic,tak wogole to nie robilbym tego tylko ze pzu chce ogledzin auta po naprawie,najchetniej to posciagalbym ciegna zeby nie bylo mozliwosci otworzenia lamakiem,troche mnie to juz wkurza i wiem ze zamki to zadne zabezpieczenie bo to juz trzecie auto gdzie je wymieniam :( .Poprosze Cie wiec o kilka wskazówek podczas demontażu zamka,pozdr.
Opublikowano
Nie ma sprawy;) Pisz na bieżąco co i jak. Musisz sobie dobrze oświetlić miejsce pracy - to duże ułatwienie. Najpierw musisz wyjąć zawleczki blokujące ramkę zewnętrznej klamki od wewnątrz(2) Wtedy wykręcasz zamek. Inaczej zepsujesz ramkę (ja tak zrobiłem za 1 razem :mad2: ) Później pójdzie Ci już łatwo :dance:

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716

Opublikowano

No nie wiem, jeżeli komuś się udało to zrobić bez demontażu szyby to ukłon w jego stronę. Ja wyjmowałem klamkę i niestety nakombinowałem się nieźle aby wyjąć ją nie wyciągając szyby i wszyskich prowadnic, po której szyba hula. Niestety nie udało się i musiałem zemontowac szybę.

Pytanie do "daniel" gdzie można nabyć same wkładki do klamek bo w moim aucie są juz strasznie bębenki powycierane i trzeba się troche nakombinowac aby otworzyć zamek?

BMW to pełnia życia.
Opublikowano

Daniel - jezeli chcesz zlikwidowac zamiki to mozesz to z powodzeniem zrobic. PZU nie moze Ci zabronic wykonania naprawy w taki sposob.

Nie wim jak w e36 ale w e34 tylne klamki pasuja na przod, wiec mozna dokupic tylko tylne i nie trzeba nic szpachlowac.

Jedna wskazowka:

- jak bedziesz likwidowal zamki to nie zapomnij wyprowadzic sobie gdzies plusa tak aby w razie czego mozna bylo podlaczyc jakis akumulator.

Opublikowano

dzieki za wskazówki ,za zamki zabiore sie nie wczesniej niz w weekend i wtedy zapytam jeszcze 'krimax' o porady,

co do postu 'eclipse' -ja wkladke kupilem u goscia ktory naprawia zamki(w lodzi) dorobil mi pod kluczyk i jest ok koszt to 140zl(orginal)