Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomocy. od kilku dni mam zimny nawiew. chwilami na szybe poleci troche cieplejsze powietrze ale na twarz i nogi tylko zimne. nie ma znaczenia jaka temperature ustawie. na klimie tez tylko zimnym dmucha. ma ktos pomysl o co chodzi?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prędzej obstawiał bym na zawory nagrzewnicy, mogły się zawiesić, przez co gorący płyn nie dochodzi do nagrzewnicy.

Po rozgrzaniu silnika, zobacz, czy węże idące do wnętrza są ciepłe (po ustawieniu ogrzewania).

Jak będą zimne, to proponuję zacząć szukać usterki od tych właśnie zaworków.

Są one po prawej stronie silnika (stojąc przed maską), dochodzą do nich 3 węże, jeden od silnika, i 2 biegnące do nagrzewnicy.

Opublikowano
ok. dzieki. zaraz sprawdze. ale nie wiem czy to nie jest już sama nagrzewnica. ponieważ jak mu sie "zachce" do dmuchnie cieplym ale tylko po stronie kierowcy. Pytanie jak sie dobrac do elektro zaworow nagrzewnicy.
Opublikowano
a płyn chłodniczy ? Jest stan?
Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu ;)
Opublikowano
no właśnie - a okazało się, że płyn się sączył aż go 3 litry uciekły i przestało mi ciepłem dmuchać. opaska - 1zł, radość z taniej naprawy - bezcenna :)