Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja posiadam kombi bez NIVO, tyle tylko, że auto stoi jakby niżej, poprzedni nic nie zmieniał, tak je ściągnął. Co do wypasu to mam znaczną większość czyli NIVO chyba nie było równe wypasowi np. xenony fabryczne, grzane fotele, system rest, tył osobna regulacja temp...itp. Znajomy ma 530d z gorszym wypasem a ma NIVO. Może to od rocznika?? mój to 11.99r choć według vin po rozkodowaniu 00r
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W124 to E klasa,czyli poprzednik okulara.Produkowany 84-97,czyli odpowiednik w BMW to E34.

Ale ta trzyseta to jest arcydzieło i dlatego :modlitwa: :clap:

Chyba nigdy nie było lepszego silnika i nigdy nie będzie(pomimo tych 113 KM).

Sam myślałem o tym ale W124 znaleźć w dobrym stanie to prawie jak trafić 6 w totka.Kiedyś w Raichu kolega natrafił na taką (3.0 TD 147 KM 91r przebieg nieco ponad 100tk) ale sprzedający(1-wszy właściciel) chciał 12 tyś euro.Do tego doliczyć trzeba koszty opłat i rejestracji-koszt auta wychodzi astronomiczny.A auto w takim stanie to jest już raczej do pieszczenia, niż do codziennego tłuczenia po naszych dziurawych drogach.

No dobra koniec o "Mietku" :mrgreen:

E39 fajne jest :cool2: i lubię to auto .

Powrócę jeszcze do "Mietka".

Prawdziwe ostatnie Mercedesy to W124 i W140,a prawdziwe ostatnie BMW to E38 i E39.

Koledzy posiadający nowsze modele mogą się na mnie obrazić za to-bez urazy.Ale takie jest moje zdanie i utwierdziło mnie w tym bliższe zapoznanie z E60 i w/g mnie to już nie to.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Ja rozumiem że to poprzednik e klasy. Ale w202 to bardziej odpowiednik serii 3. To prawda, że prawdziwe mercedesy skończyły się wraz z zakończeniem produkcji w124 i w140. Gdzieś czytałem, że sam producent przyznał się że nowsze modele nie są tak trwałe jak legendarne 124. Co do BMW, również popieram twoje zdanie. Ostatnie prawdziwe BMW to e39 i e38. Widać to nastawienie na kierowcę, co mnie się bardzo podoba. Choć nie twierdzę że nowe modele bawarek są złe, jednak to już nie ten sam duch i nie ten sam charakter co w starych i poczciwych 39.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawdziwe ostatnie Mercedesy to W124 i W140,a prawdziwe ostatnie BMW to E38 i E39.

Dodam jeszcze,że nie miałem na myśli aż tak bardzo awaryjności aut tylko samo image.

Chociaż awaryjność Mietka to pozostawiam bez komentarza.

Starsze auta miały to "COŚ" czego nowym brakuje,ta Mercedesowska tapicerka w kratkę :mrgreen: i kanciasta karoseria miała swój urok.

A w BMW zamiast klimatu mamy w zamian meblościankę i stertę plastiku,nawet skóra jakaś nie ta, chociaż powoli wracają do tradycyjnej dechy ale to też nie wszystko.Jaki charakter miały rekiny czy nawet dużo młodsze E31,nawet Z4,a jaki mają np.E71(X6) albo F07(5GT).

Niemiecki koncern BMW, przyznał się, że wprowadzenie do sprzedaży modelu 5GT było pomyłką.

A ludzie kochają takie samochody z duszą o czym świadczy sprzedaż np. Mini,Fiat 500,czy Beetle.Również charakter i styl utrzymuje niezmiennie Porsche w modelu 911.

Sorry za moje wywody,ale i tak temat dawno nam uciekł.A to z tej przyczyny że E39 i W202 nie da się porównać.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Zgadzam się z kolegami.W mojej rodzinie jest 124 300D Z 1987r i ma się dobrze.Jeździł nim mój ojciec,mama,ja,brat i siostra-teraz syn,bratanica i córka się przymierza. :D Dwa pokolenia uczyły się na nim jeździć i trzecie zaczyna.;Mietek'' ma w rodzinie dożywocie.Spokojniej się czuję jak dzieciaki pierwsze szlify na drodze zdobywają w takiej budzie jak W 124 zamiast w jakimś Fiacie.

CIHY525 masz rację że prawdziwe Mercedesy skończyły się około1993r,z drugiej strony pamiętam jak mój ojciec wspominał w 123(beczka) i mówił że to był prawdziwy rasowy Mercedes :D

Ciekawe czy za 15-20lat ktoś nie powie że prawdziwe BMW skończyło się wraz z modelem F10 a MERCEDES SLS AMG był ostatnim nawiązującym do marki :mrgreen: :cool2: