Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam koledzy mam auto od nie dawna i mam maly problem z falujacymi obrotami ale tylko na zimnym silniku odpale auto na biegu jalowym i jakis czas chodzi dobrze po kilku sekundach zaczyna mi falowac czasami az prawie zgasnie jak auto dogrzeje sie juz do 80-90stopni to wszystko jest w porzadku. wymienilem przeplywke i nadal jest tak samo zamowilem dzis nowa odme ma byc we wtorek moze to pomoze. czy macie jakies podpowiedzi i moze ktos mial lub ma taki sam problem POZDRAWIAM
Opublikowano
przemyj sobie kolego krokowca na początek, za czym wymieniać wszystko po kolei. Ja swojego jak wyciągnąłem wydawał się w porządku, lecz jak go wymyłem w benzynie ekstrakcyjnej to byłem w szoku jaki syf tam był :shock: Powodzenia :D
Opublikowano
przeplywke zmianialem bo wogle mi nie reagowala a krokowca przemyje jak mowisz , we wtorek sie pobawie z tym i dam znac czy mi to pomoglo
Opublikowano
mysle ze to raczej nie powinien byc vanos ma tylko 180tys przebiegu ale nie znam sie az tak na tym a jesli to vanos to duze koszty naprawy tego sa
Opublikowano
Objawy pasują do vanosa....,co do kosztów,to oringi na tłoki plus uszczelka vanosa ( hokej),to koszt około 300 złotych ( import z USA) plus robocizna.Na forum znajdziesz obszerny manual jak to zrobić krok po kroku.Ja go po prostu wydrukowałem i dałem mechanikowi.Wykartkował mnie na 200 złotych.Czasami Carsoft wykaże błąd vanosa pokazując to jako zacięty elektrozawór vanosa no i sam vanos gdy jest solidnie wyrobiony ( tłoki) potrafi hałasować......
Opublikowano
rozumiem kolego a moze masz gdzies te wydruki w kompie i moglbys mi podeslac na @ bo z mechanikami roznie bywa

Podaj adres imejlowy na PW....,pozdrawiam..

Opublikowano
mam nowa odme i mialem dzis wymieniac ale jak zobaczylem ile tam pracy przy tym trzeba zdjac kolektor ssacy to wlosy mi deba stanely musze umuwic sie do mechanika i jak juz wymienie to napewno nad odpowiedz czy mi to pomoglo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam ponownie dzis odebralem auto od mechanika wymieniona jest odma na nowa wymieniony silniczek krokowy i przeczyszczony, wyczyszczona zostala przepustnica a auto jak falowalo tak faluje :(
Opublikowano
mam nowa odme i mialem dzis wymieniac ale jak zobaczylem ile tam pracy przy tym trzeba zdjac kolektor ssacy to wlosy mi deba stanely musze umuwic sie do mechanika i jak juz wymienie to napewno nad odpowiedz czy mi to pomoglo

Kolego wymiana odmy jest banalna wystarczy ściągnąć filtr powietrza, aż do przepustnicy i dostęp do odmy jest idealny

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wlasnie to przerabialem, tam nie ma zadnej filozofii, gumowy waz zsuwasz (troche sie nameczysz jak sie skleil), w plastikowym sciskasz krociec i masz weze zdjete. Filtr odmy na 3 sruby 10tki. Mozesz sie troche pokaleczyc :norty: bo malo miejsca.
Opublikowano
Nie, nic Cie nie zaleje :norty: Jest ciasno ale dasz rade. Uwazaj tylko z plastikowym wezem od odpowietrzania zaworow - latwo jest zaczep ukruszyc.
Opublikowano
zamierzam wymienic odme razem z wezami wiec spoko :norty: ostatnio wymienilem gorny przewog bo byl popekany i przez niego "lapalem "lewe powietrze i dzieki tej wymianie postanowilem wymienic calosc.Jeden wezyk a odmienil prace silnika o niebo lepiej,wyczyscilem silnik krokowy do tego i naprawde czuc roznice,mysle ze po wymianie odmy bedzie smiagal jeszcze lepiej... :mrgreen: