Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów prosze pomóżcie bo już mi ręce opadaja...otóż wymieniłem w mojej buni juz wszystko pierścienie.świece.głowica po remoncie.pompa uszczelniona.wtrysk sterujący nowy itp a ona dalej nie chce palic rano to musze na pych to wystarczy poł metra i pali , naciepło na dotyk. dodam jeszcze ze jest tak jakby nie mógł wejść na obroty w trakcie odpalenia i z tłumika kłeby czarnego dymu...może ktoś miał coś takiego u siebie ...czekam na rady bo już straciłem nadzieje na normalne palenie, nawet dziś nie zapaliła sama :cry:
Opublikowano

A filtr paliwa wymieniałes?

Może cofa paliwo? spr czy nie ma powietrza w przewodach

http://www.ermail.pl/images/linkbanners/eRmailBannerSmall2.jpg">

Opublikowano

to musi być pompa paliwa w baku ......... nawet jak ją słychać że działa to i tak może nie pompować ...uporałem się z tym problemem dwa miesiące temu.

Kupiłem używkę i owszem kręciła się ale nic nie pompowała.

Musiałem kupić nową ...kupiłem nie oryginalną za 100zł. Problem znikł ..pali bez problemów.

*wymiana jest dziecinnie prosta:

..pod siedzeniem jest blacha na 4 śrubkach potem trzeba odłączyć dwa przewody gumowe i wyciągnąć ostrożnie pompę z pływakiem.

Problemem jest że niemożliwe jest ściągniecie starego (prążkowanego) plastikowego zawiniętego przewodu z króćca pompki ...trzeba obciąć.

a na nową założyć ten obcięty przewód, ale zacisnąć go malutką metalową opaską zaciskową.

Bo myślę że nie da zastąpić się innym wężykiem ..tego prążkowanego wężyka. :)

Opublikowano
Filtr paliwa jest nowy także to nie jest to...pompka w baku pompuje bo sprawdzalem już jestem umowiony do pompiarza bo byc moze mam żle rozrzad ustawiony stad te wszystkie cyry... :shock:
Opublikowano
Odepnij przewód paliwowy od filtra i włóż do butelki z ropą pompa powinna zassać i powinien opalić, przy przestawionym rozrządzie nawet na pych byś nie odpalił a jężeli już by udało się odpalić to będzie terkotał jak ciągnik. Jeżeli okazało by się, że tylko zawór zwrotny nie trzyma to po pokręceniu rozrusznikiem powinien ci załapać. Chyba ,że masz złodzieja prądu i po postoju rozładowuje ci akumulator i nie kręci tak jak powinien (u mnie tak było a chcieli mi pół silnika wymienić).