Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W temacie samochodowym jestem zielony. Posiadam e46 320d wersje przed liftem 99 rok i mam tam zwykle swiatla swiecace na zolto. Chcialbym zamienic je na jakies biale ewentualnie niebieskie swiatla. Pytanie do osob obeznanych czy jest wogole mozliwosc znalezienia i wymiany zarowek z prodzy, aby wszystkie swiatla swiecily na bialo? Chcialbym miec wszystkie swiatla z przodu biale, oraz zeby komputer nie pokazywal jakis bledow. Jesli ktos moze doradzic podeslac linka jakie zarowki kupic z gory dziekuje za pomoc.
Opublikowano
Ja do siebie wsadziłem osram xenon efect.Nie jest to idealnie biale światło bo takie da tylko xenon o niskiej barwie,ale jest dużo bielsze niż normalna żarówka.W nocy naprawde widać różnice patrząć na pasy na jezdni i znaki jak odbijają światło.
Opublikowano
Ja wsadziłem tylko mijania,postojówki akurat żółte podobaja mi sie.Długich rzadko kiedy sie używa więc nie wiem czy jest sens wymiany
Opublikowano
Ja nawet nie wiem jakie zarowki mam kupic. Chcialbym sobie zrobic caly przod na bialo-niebiesko, byle by nie na zolto jak teraz. Dalej nie otrzymalem odpowiedzi ile tych zarowek potrzebnych. Mam na to wszystko okolo 300 zl da rade za tyle zrobic caly przod?
Opublikowano
Dokładnie tak i jeszcze jak chcesz możesz wymienić światła postojowe. Je też można kupić w różnych kolorach (kolega kupił kiedyś czerwone, ale na opakowaniu było napisane że nie posiadają homologacj).
Opublikowano
...kolega kupił kiedyś czerwone, ale na opakowaniu było napisane że nie posiadają homologacj...

Na czerwone to chyba w piekle :twisted:

Ja osobiście kupiłem niebieskie H7 w biedronce po 9,90 za 2 szt i wsadziłem do swojego polifta jako długie. Mam zaprogramowane światła dzienne i zwykłe żarówki świecąc na 50% były po prostu pomarańczowe ... za to niebieskie są o ton bielsze w tych warunkach. Dodam że tydzień temu miałem przegląd i przy sprawdzaniu ustawienia świateł diagnosta nawet nie jęknął.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted: