Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:) Witam jestem posiadaczem BMW E-36 1.8i z 1991 założyłem niedawno istalacje LPG przejechałem na niej 2tys.km zaczoł mi przebierac na gazie na benzynie chodzi jak zegareczek. Gdzie mam zacząć szukać przyczny tego ??
Opublikowano
Mi faluję na wolnych obrotach, i to dośc dobrze zwłaszcza jak nie jest zbyt dobrze rozgrzany, na Pb chodzi bez zarzutu ale tylko jak sie przełącza na gaz zaczyna falować, wkurza to bo auto prawie gasnienieraz :mad2: , gazownicy regulowali i nic, polecili założyćstabilizator wolnych obrotów, dzisiaj jadę to założyć koszt 100 zł z założeniem, wczoraj przeczyściłem krokowy, i jest duzo lepiej, alechyba założe i tak ten stabilizator wolnych na gazie zeby było wszystko okej, na początek przeczyść krokowy, mozeto coś da i pomyśl dalej, jak będzie lipa pozdr..
Opublikowano
co to jest ten stabilizator :shock: , bo nie pojmuje zasady jego działania. Mieszanke reguluje sie na parowniku i sruba główną oraz silnik krokowy gazowy i tyle. Przy zawczesnym przełaczeniu na gaz mozliwe jest porywanie kropelek gazu co powoduje wzbogacenie miesianki co objawia sie na wolnych obrotach falowaniem obrotów, jezeli na ciepłymn faluje to mieszanka jest najprawdopodobniej zabogata i trzeba ja zmniejszyc . I tyle, a co niby ten stablizator robi???

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Przeciściłem dzisiaj silniczek krokowy jakby pomogło troche mnie faluje jutro mam zamiar jechac do gazownika zeby cos z tym zrobił !!
Opublikowano
Sam nie wiemco to stabilizator naprawde, dlatego pytałem wcześniej na forum :duh: :mad2: , jednak nie dałem sie zrobić gazownikom i wyczyściłem krokowy, wcześniej na ragulacje gazu pojechałem tylkopo kompa ityle pomogło, przy pierwsze jsekundzie kiedy sie przełącza na gaz zafaluje i poźniej juz nic, wiec jest okej:)