Skocz do zawartości

zawór paliwa z allegro jako zabezpiecazenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o poradę techniczną w sprawie samodzielnego montażu zaworu odcięcia dopływu paliwa .Ma to zabezpieczyć moje auto przed złodziejami.

Nie wiem w którym miejscu go zamontować ,które przewody paliwa ciąć, skąd wziąść zasilanie?

moje auto to e34 525 z 1989

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
hm ciekawe. na forum można poczytać że ludzie rozwiązują ten problem innaczej i myśle że znacznie taniej. robią odcięcie pompy paliwa ukrytym przyciskiem. koszty to troche kabla, przełącznik siakiś, czas potrzebny na zrobienie tego i to tyle. :search: poszukaj bo na 100% wydaje mi się że ktoś tą kwestię już dokładnie opisał jak zrobić. nawet kotś napisacł że zrobił to w warsztacie u gości od alarmów i kosztowało go to jakieś 20 zł.
Opublikowano
oczywiscie - lepszym i prostszym rozwiazaniem jest odciecie zasilania pompy paliwa - efekt ten sam , a nie trzeba ciac przewodow ... a i koszt znikomy - wylacznik najlepiej ukryc w tylko tobie znanym miejscu - np w fotelu - mozna go wsadzic tak zeby byl pod tapicerka i byl nie widoczny - a naciskac go przez material siedzenia - doskonale rozwiazanie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
oczywiscie - lepszym i prostszym rozwiazaniem jest odciecie zasilania pompy paliwa - efekt ten sam , a nie trzeba ciac przewodow ... a i koszt znikomy - wylacznik najlepiej ukryc w tylko tobie znanym miejscu - np w fotelu - mozna go wsadzic tak zeby byl pod tapicerka i byl nie widoczny - a naciskac go przez material siedzenia - doskonale rozwiazanie

Dokładnie tak, wystarczy dla bezpieczeństwa i pewności jeden przekaźnik samochodowy i mikrostyk gdzieś schowany. Taki prosty układzik z samopodtrzymaniem. Im bardziej osobliwy zrobisz układ i schowasz go, tym lepsze zabezpieczenie. Przypuszczam, że prościej jest rozbroić firmowy alarm (bo to standard), niż takie prymitywne zabezpieczenie :)

Kai