Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, jaka jest roznica miedzy tymi silnikami?

Przy przekladce bedzie jakis problem?

Moj B19 umiera, a moge tanio kupic B18 z gwarancja.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oryginalnie w e46 nigdy nie było montowanego silnika M43B18. Sądze ze tam cala elektronika jest inna. M43b18 to silnik z e36.

Najlepiej szukaj oryginalnego M43B19TU, one też nie są przeciez drogie.

Silniki M43B18 to normalne że są do wzięcia za grosze, bo to stare silniki od starych modeli, nie ma na nie popytu niemal wcale. A dawców jest pełno, bo coraz wiecej jest e36 totalnie skorodowanych i nie do jazdy. A że ten silnik jest nie do zabicia w zasadzie, to jest ich na sprzedaż mnóstwo.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Silnik jest kompletny wraz z elektronika I komputerem, wiec osprzet nie stanowi problemu. Chodzi mi tylko czy bedzie pasowal do mojego. Mam e46 318i w automacie.
  • 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak chcesz kupować silnik od E36, to kup M44 od is-a...

Nie bylo by problemów z przeszczepem M44 do e46? ktos widział gdzies taki projekt? mój kolega ma e46 z padnietym M43b19 i auto stoi już pół roku pod płotem. Gościu chce wstawic tanio jakąś 4-cylindrówkę, a za wszelką cenę chce uniknac M43b19, bo w 2 kolejnych takich silnikach poszły mu panewki...obraził się zupełnie na ten silnik...

Wydaje mi się że M44 jest dużo trwalszy... jakie macie opinie w tym temacie?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...