Skocz do zawartości

320d Klocki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zmieniałem dzisiaj opony na letnie i tak rzuciłem okiem na klocki, maja pewnie jakieś 2 może 3 mm wszystkie równo mniej więcej się zuzywaja. Moje pytanie od jakiego moment ma się zapalić kontrolka zużycia klocków i jakie klocki polecacie czy taki zestaw może być:

http://allegro.pl/bmw-e46-z3-z4-klocki-hamulcowe-tyl-brembo-i2161234909.html

oczywiście przód i tył ten sam czy może wymienić na textara?

Opublikowano
po 1 klocki dobiera sie do tarcz a nie że o fajny napis brembo, bądź textar, dowiedz sie jakie masz tarcze, po 2 nie jest powiedziane żę jak zmieniasz klocki z przodu to musisz też z tyłu, po 3 najważniejsze, po jaką cholerę chcesz ruszać coś co jest dobre? poczekaj aż ci sie zapali kontrolka wymiany
Opublikowano
  • Autor
nie chciałem od razu wymieniać chciałem dowiedzieć się przy jakim zużyciu zaświeci się kontrolka niby czujnik jest podpięty. a co do klocków brembo czy textar podobno najmniej zabrudzają felgi a po drugie najwolniej się zuzywaja. wiec nie lecę już jutro po klocki na razie pytam o rady
Opublikowano
bo są to twarde klocki, jakiej firmy masz tarcze? a najmniej brudzą felgi klocki ceramiczne np ATE
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Textar to bardzo dobry wybor.
Opublikowano
...a najmniej brudzą felgi klocki ceramiczne np ATE...

Najbardziej ścierając tarcze...

Jeśli chodzi o tył to nie powinien ci tak mocno brudzić - z tyłu jest mniejsza siła hamowania w porównaniu z przodem.

Ja osobiście , już do drugiej z kolei E46, kupuje Zimmermann'y i jestem zadowolony.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

Nigdy nie czekaj aż sie zapali kontrolka zużycia klocków

a to z prostego powodu -będziesz musiał prócz klocków kupić czujnik który w tym momencie się przeciera

na oko wystarczy spojrzeć na klocki jak mówisz 2-3mm to najwyższa pora i troche dziwne ze czujnik ci jeszcze nie świeci bo ok 5mm powinien się juz zapalić