Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://otomoto.pl/bmw-328-C23198076.html

Autko ogólnie słabo wyposażone , brak klimy , m-pakietu itd , zawias seria , "dziwna" skóra , brzydka kierownica - mocno wytarta lub to gra światła - bo zdjęcie robione z lampą.

Jakieś opinie na temat tej sztuki???

Cena jak na 2.8 raczej startowa - dobrze gadam??

Ps - czy on musi mieć olej syntetyk czy może być juz pół???

Opublikowano

Witam.

To co widzę po fotach:

a) inny kolor kierunków przód/tył. Może to równie dobrze świadczyć o niczym jak i o tym, że było jakieś kuku i założono to co było po ręką.

b) bardzo starta kierownica i zmieniany drążek zmiany biegów. Dla mnie to oznaka, żeby deklarowany przebieg potraktować z lekkim przymrużeniem oka.

c) skóra fotela kierowcy wymaga już lekkiej renowacji.

Ogólnie: kupić dobre 328i to ciężki temat. Nie możesz się napalać, najlepiej pojechać lookać z kimś kto ma pojęcie i będzie studził zapały. Tu masz link do tego samego auta, ale z niższą ceną http://debica.lento.pl/.

Opublikowano

jak masz czym jezdzić to się nie spiesz z wymianą. Ja swojej bemki z silnikiem 2.8 [e36 lub e46] szukałem 3 lata... w międzyczasie naoglądałem się "igieł" i "szpeców", którzy czymś takim jezdzili. NA oglądanie wozu bierz zawsze kogoś z chłodną głową zeby Ci własciciel nie sprał mózgu z tekstem [a dorzuce ci alu 17 za frajer i jedz]

rok temu za cupejke 328 rok 97 zaplaciłem 16,5k taka była cena startowa i mimo ze pojechałem ze swoim fachowcem, odwiedzilismy zakład mechaniczny i stacje diagnostyczną to nie było z czego zbijać ceny.

jest to ciężkie ale poszukaj auta od kogoś kto tym jezdził a nie "trzecie auto w rodzinie", zadbane i serwisowane na normalnych czesciach typu bosch a nie oszczedzał na czym się da

olej zalezy od stanu silnika. jak kupowałem swój to był zalany zerówką syntetykiem i wszystko bylo ok

Opublikowano

To w ogóle jest kierownica od e36?

Jeśli tam nie jest przełożona skóra, kierownica i gałka to przebieg spoooooooooro większy. Zmęczone to strasznie w środku. Poza tym, skóra i brak klimy to bardzo słaby pomysł. Zaraz będzie lato i będziesz żałował. Ładne, niebite e36 328 w qpie i mpaku za 18 na allegro nie stoi dłużej niż tydzień :) - to daje pogląd na wartość tego modelu w dobrym stanie.

Co do pytania o olej, to masz temat rzekę o doborze oleju. Ja jestem zdania, tak jak większość - lać tylko i wyłącznie syntetyk i nie ciąć kosztów na oleju!

Opublikowano

No jeździć mam czym , ale chce jako drugie coś bardziej FUN.

Nie upieram się na Qpe , nawet 2,8 , może byc m52b25 , a nawet kurka m50b25 - tyle że naprawdę nie ma w czym wybierać.

Zastanawiam się jak wyglądają w takim razie sztuki poniżej 10 tysi :roll:

18 tysi nie dam za Qpe z 2,8 - i to nie że tego niewarta tylko że za tyle to kupię już coś zupełnie innego.

No nic - trza dziś rozpalić grilla i się napić - i dalej szukać :8)

Opublikowano

Nie widzę nic ciekawego od dłuższego czasu ... bo e30 też wchodzi w grę - ale zdaje mi się że jeszcze ciężej o zdrową sztukę...

For Fun - Ale ma mieć cywilny charakter - z siedzeniami z tyłu :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
, może byc m52b25 - tyle że naprawdę nie ma w czym wybierać.

ile mozesz przeznaczyc na dobre e46 sedan ze zdrowym m52b25 pod maska?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

MOD: i po co cytujesz całą poprzedzającą wiadomość? idź przeczytaj regulamin

W zasadzie nie myślałem nad e46 - ale też nie odrzucam , możesz walić na priv lub e-mail : [email protected]