Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy będzie pasować koło dwu masowe i przepływka od 2.5 diesla 163km do 2.0 diesla 136km? Wydaje mi się że nie bo to dwa różne silniki różne moce różne momenty obrt. ale może komuś udał się taki myk ? ;)
Opublikowano

Polecam www.realoem.com.

Przepływka jest ta sama, zaś dwumasa inna (pod warunkiem, że auta pochodzą z podobnego okresu).

Dla porównania, bazując na tej stronie:

e39 525d (akurat mój egzemplarz)

DWUMASA: 21217512329

PRZEPŁYWKA: 13627787076

e39 520d (z tego samego miesiąca i roku produkcji)

DWUMASA: 21211223712

PRZEPŁYWKA: 13627787076

Pzdr.

Opublikowano
Czyli rozumiem że jeśli są z tego samego okresu to przepływka będzie pasować natomiast dwumas już nie. Problem w tym że moja jest przed liftem z 2000r a dawca jest po lifcie z 2001 lub 2002 roku :) wiec tu rozumiem ani przepływka ani dwumas nie będą pasować ;(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, sprawdź na realoem, wpisz swój VIN, poszukaj interesującej cie części, zapisz sobie jej numer i porównaj z tą samą częścią z drugiego samochodu, uwzględniając rok produkcji, silnik etc.

Zresztą, na przepływce powinien być numer części, wystarczy porównać :)

Co do dwumasu, to raczej tylko przez tą stronkę sprawdzisz, bo chyba nie będzie skrzyni zwalał żeby odczytać kilka cyferek :mrgreen: