Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pytanie do lakiernika znawcy lakieru.

otórz ostatni miałem małą stłuczke i zmieniłem dzwi w tym samym "kolorze"

Pisze "" bo to chyba nie taki kolor mój orginalny jest na błotniku jak na foto a ten z dzwi jestrs ciemniejszy nie wiem dlaczego :( jak to moge naprawic

dzwi były z 2004 roku a moje bmw jest z 2002 nie wiem moze to inny lakier ? jak nie ma słońca nie widac zadnej różnicy :( co moge zrobić tylko pytam powaznie i prosze o poważne odpowiedzi .

http://img546.imageshack.us/img546/8553/dsc00225xa.jpg

Uploaded with ImageShack.us

zdjęcie bez padającego słonka

http://img687.imageshack.us/img687/1491/dsc00204kj.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez adadus

Pozdrawiam adadus

Przepraszam za błędy w szczególności Admina

Opublikowano

Różnica może wynika z tego, że:

1) Twój lakier jest bardziej zajechany i zmatowiał, zaś te drzwi z innego auta były lepiej utrzymane, może auto było przepolerowane/skorygowane i stąd lakier jest żywszy. Musiałbyś spróbowac kawałek błotnika poddac korekcie lakieru jakimiś pastami ściernymi i wtedy zobaczyc jak to wygląda (może się okaza, że Twój lakier się odżywi i będzie w słońcu wyglądał tak samo jak ten na drzwiach).

2) To 2 różne lakiery. Sprawdź jaki masz numer tego swojego lakieru. Oznaczone są 3 cyframi przed nazwą lakieru. W linku poniżej masz spis wszystkich lakierów BMW:

http://forum.bmw-3city.pl/viewtopic.php?t=67

3) Może byc tak, że lakier był dobierany/malowany w innym zakładzie produkcyjnym niż ten w drugim aucie i różni się on odcieniami metaliku. Jest tak w Mercedesie, że np srebrny metalik ma 2 lub nawet 3 odcienie metaliku, w zależności od tego, w której lakierni/fabryce był malowany (info od lakiernika właśnie).

Pzdr.

Opublikowano
te dzwi to moze byc Diamantschwarz metalic i dlatego jest taka roznica, lub mogly byc malowane a kolor dobrali z numeru lakieru a nie czrsci karoseri... mozesz sprobowac wypolerowac nadkole i wtedy te kolory moga byc bardziej do sieie podobne :) tyle ze metalik to baza a potem bezbarwny a baza niestety z czasem blaknie...
Opublikowano

hmm ;/ moje bmw z prawej strony bylo raczej malowane bo w progach ma taki odciecie po taśmie a z lewej raczej nic nie bylo ale nie wiem

gdy sie przyjrzec tak z bliska to ten metalik wygląda tak samo .

ale pod słonkem widać co innego .

a czym proponujecie to wypolerowac może być g3 ?

Pozdrawiam adadus

Opublikowano
te dzwi to moze byc Diamantschwarz metalic
też tak pomyślałem własnie bo po 2003 chyba był ten nowszy kolor co w e60

Pozdrawiam adadus