Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dla potomnych:

piszesz maila, że chcesz zamówić sprężyny do handlowca ze strony:

http://fcpk.pl/pl/kontakt/

Obszar na Polskę - [email protected]

Rabat dala mi na starcie 40% bo ja zamawiałem sprężyn za 200 zł. bo nie wiedziałem, która bedzie odpowiednia. Więc teraz macie łatwiej bo wiecie, która konkretnie jest potrzebna. Jaki ci da rabat to nie wiem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprężyny dobierałeś z katalogu "Elementy sprężyste SPEC" czy "Sprężyny ISO 10243"?
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
BTW w celach eksperymentatorskich :mrgreen: robiłem kombinacje w mojej E91 i nie ma opcji żeby coś w tym stylu działało w touringu. Co prawda pasują teleskopy z Peugeota 308 SW+ z otwieraną tylną szybą, siła to 750N i są w stanie otworzyć klapę która jest otwarta jedynie jakieś 10cm, ale nie da się według mnie dobrać odpowiednich sprężyn. Za dużo musiałyby być ściśnięte i za dużą siłę oddawać, aby zamek, zawiasy i mocowania teleskopów to wytrzymały. A mocowania teleskopów zwłaszcza od strony klapy są bardzo słabe, to dwie zgrzane blaszki. Do tego klapę na tych teleskopach trudno zamknąć. No ale my mamy otwieraną szybę. :mrgreen:
3A0jS9b.png
Opublikowano

Panowie moja rada: kupiłem czerwoną tylko dłuższą o centymetr z tego samego typoszeregu - masakra trzeba było skracać, mało palca nie straciłem bo cholernie twarde te sprężyny :/

Jakbym miał kupować to kupiłbym sprężynę o wymiarach tak jak ta czerwona którą tu koledzy zastosowali z podkładkami ona ma długość 89mm tylko wybrałbym żółtą bo ona jest mocniejsza i jest szansa że nie trzeba będzie dawać podkładek.

Opublikowano
Sprężyny nie są aż takie drogie więc dziwię się, że nie kupiłeś LHD16089 + inne na testy. Osobiście tak robiłem na początku, ze kupiłem sprężyn za 120 zł. Szkoda przecinać sprężynę skoro zacznie pewnie rdzewieć w miejscu cięcia.
Opublikowano
Bylem przekonamy ze dłuższa zastąpi mi podkładki i będzie ok ale okazało się że dłuższa w ogóle nie weszła i trzeba mocniejszej a nie dłuższej. Cóż uczymy się ;) kupiłem też spray pomalowałem na czarno ale farba złazi. Jak zacznie rdzewieć kupie żółte... Tylko czym to pomalować żeby się trzymało podczas pracy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

E92 Coupe - 2007 -2013

E90 LCI Saloon

Czyżby przed liftem nie pasowało?

Ciekawe z którego modelu są odbojniki. Może jakby się zainstalowało w naszej wersji jakieś silne odbojniki to byśmy mogli wyrzucić sprężyny. Jestem ciekaw czy też w tym zestawie trzeba wkładać dość dużą siłę przy zamykaniu.

Opublikowano

Hej:-)

Gdyby ktoś chciał to mam jeszcze jeden komplet odbojników do klapy, co pomagają w początkowej fazie otwarcia- u mnie działa:

http://allegro.pl/odbojniki-klapy-bagaznika-bmw-e93-z4-i5991742722.html#thumb/1

-----///Moja galeria- BMW E90- M Pakiet LCI///------

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=146363

Klik by powiększyć

e34a03810f04.jpg