Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chodzi o to ze nie wiem do konca mam ABS a wiec mechanik sprawdzal pod maska ze mam pompę jesli chodzi o stacyjke zadna kontrolka typu ABS mi sie nie wyswietla przy zapalaniu auta hmm? Dałem koledze sprawdzic auto ktory ma abs i mowi ze ja go nie mam auto ewidentnie sie slizga jezdze tak juz prawie rok nie przeszkadza mi to ale chcialbym wyjsanic ten problem moje ostatnie 7 cyfr win jesli mialo by to pomoc EH15688. Aha i auto z roku 95 ogladalem keidys sedana z 92 i mial abs a moje cabrio by nie mialo chyba mi cos nie dziala druga sprawa wrazie co jutro pojade na komputer i chyba on prawde mi powie
Opublikowano
kupilem uzywane ale oryginalne piasty do bmw na przod , raczej piasty z calym tam osprzetem i byly przy kazdej tez kabelki to pewnie od czujnikow abs to teraz po wymianie tych piast moze bede mial juz abs chyba ze te czujniki sa gdzies wyzej
Opublikowano

dokładnie na bank masz abs w skrzynce bezpieczników powinieneś mieć przekaźniki na których napisane jest abs. masz tylko nie sprawny i ktoś pewnie żaróweczkę wyjął z licznika aby ukryć wadę lub spaliła się musisz sprawdzić system abs-u

może to tylko czujnik lub przekaźnik padł spr.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
jezeli ktos mi zaróweczke wyjal to naprawde nie ładnie hmmm przepalona malo prawdopodobne ale trzeba z wszystkim sie liczyc sprawdze wszystko co mowicie jutro auto mam u mechanika zobaczymy
Opublikowano
dokładnie na bank masz abs w skrzynce bezpieczników powinieneś mieć przekaźniki na których napisane jest abs. masz tylko nie sprawny i ktoś pewnie żaróweczkę wyjął z licznika aby ukryć wadę lub spaliła się musisz sprawdzić system abs-u

może to tylko czujnik lub przekaźnik padł spr.

rozmawiałem na ten temat z mechanikiem i powiedzial mi ze ja mam tlyko mniej czule bo to juz 95 rok itp ze na piachu czy jakiejs szlace zachamuje to zadziała no dobra to kontrolka w takim razie co ? nie ma :D przepalona albo nie dziala nie no spr na kompie i zobaczymy

Opublikowano

kolego abs przeciwdziała blokowaniu koła podczas hamowania zapobiega ślizganiu się koła i czy mniej czułe czy nie to moim skromnym zdaniem powinien spełniać swoje zadanie nie zależnie od podłoża czy to piasek żwirek lód czy asfalt powiem Ci szczerze że niespotkałem się z określeniem mniej czułe albo działa lub nie.

Podczas diagnozy sprawdz w jakim stanie jest koronka od abs-u kiedyś co prawda w innym aucie brakowło jej tzn. owszem była ale tak skorodowana,że czujnik szalał i wysyłał błędne dane do sterownika ale to tak na marginesie pozdrawiwm

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
a wiec byłem wczoraj na diagnozie komputerowej pierwsze skanowanie znalazło bląd mechanik powiedzial pompa do wymiany (problem byl z czym dolotowym nie pamietam dokladnie) usunal blad zrobil jeszcze raz skan bledu nie bylo przejechalem sie ABS dziala ciekawe jak dlugo a co do kontrolek to nadal nie swieca nawet od poduch...