Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Pare dni temu w trakcie cofania zanim jeszcze dojechalem do przeszkody tak zeby czujnik mogl ja "zobaczyc" zaczelo sie piszczenie z tylu. Byl to juz pisk ciagly taki jak przy maksymalnym zblizeniu do czegos. Wylaczylem PDC, pojezdzilem troche i potem przy parkowaniu juz bylo w porzadku. Za pare godzin znowu to samo a potem znowu samo przeszlo. Ze akurat w weekend zmienialem olej to przy okazji kolega podpial kompa i inpa wyrzucila taki opis bledu:

-------------------------------------------------------------

23 Wandler vorne Mitte rechts

Error frequency : 203

Ausschwingfehler

sporadischer Fehler

Blad zostal skasowany i wszystko wrocilo do normy az do wczoraj. Teraz jak tylko wrzuce wsteczny i PDC sie wlaczy to piszczy juz piskiem ciaglym.

Czy ktos ma jakies sugestie od czego zaczac?

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Wynika z tego, że szwankuje Ci czujnik PDC - z przodu ten wewnętrzny prawy. Ponoć prostym testem jest przyłożenie palca do czujnika kiedy jest aktywny - sprawny czujnik powinien powodować na palcu odczuwalne bardzo delikatne mrowienie.

Na początek sprawdziłbym połączenie czujnika czy gdzies kostka nie jest obluzowana lub nie zaszła wilgocią.

Pzdr.

Opublikowano

No tak, jak byk stoi ze z przodu z prawej.... Tylko czemu ja slysze pisk z tylu? Moze juz sie tak postarzalem ze sluch mnie zawodzi :D

Musze sie przyjrzec temu czujnikowi w weekend. Czy przy okazji kolega moglby mi podpowiedziec jak wyjac czujnik bez strat wlasnych?

O Tempora! O Mores!