Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

już mnie oczy bolą od przeglądania forum i widzę, że nikt nie miał podobnego problemu do mnie , a faktycznie tamatów dotyczących szarpiących silników było sporo... otóż u mnie sprawa wygląda następująco: tylko na rozgrzanym silniku i tylko na pierwszym lub wstecznym biegu samochód dławi sie i szarpie; na pozostałych biegach jest ok, na jałowym również silnik pracuje bez zastrzeżeń; dodam również, że mam nowe filtry paliwa i powietrza oraz nowe świece :cry2: no i nie jestem gazownikiem :norty:

Opublikowano

spróbuj zaobserwowac czy podobna sytuacja ma miejsce gdy silnik jest zimny i gdy chodzi na bogatej mieszance....

pozdrawiam

Bartek

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano
spróbuj zaobserwowac czy podobna sytuacja ma miejsce gdy silnik jest zimny i gdy chodzi na bogatej mieszance....

na zimnym silniku jest wszystko ok, zero dławienia, co do paliwa to tankuję na orlenie eurosuper 95 albo verve 98 i nie ma w tym problemie żadnej różnicy :(

Opublikowano
no to niezle, wynika z tego ze to sprzegło- mam podobne objawy :duh:

nie sądzę , żeby to było sprzęgło ponieważ w/w objawy mają miejsce przy zupełnie puszczonym pedale sprzęgła, zresztą co ma sprzęgło do dławienia i spadku obrotów?

Opublikowano
no to niezle, wynika z tego ze to sprzegło- mam podobne objawy :duh:

nie sądzę , żeby to było sprzęgło ponieważ w/w objawy mają miejsce przy zupełnie puszczonym pedale sprzęgła, zresztą co ma sprzęgło do dławienia i spadku obrotów?

wczesniej nie napisales o spadku obrotów, a objawy ktore napisałeś w pierwszym poscie mogły wskazywać na sprzęgło (jak się kończy to przy ruszaniu na jednynce i wstecznym szarpie, na reszcie biegow jest w porzadku, na jalowym też).

Ale teraz to już raczej mozna to wykluczyć.

Opublikowano

wczesniej nie napisales o spadku obrotów, a objawy ktore napisałeś w pierwszym poscie mogły wskazywać na sprzęgło (jak się kończy to przy ruszaniu na jednynce i wstecznym szarpie, na reszcie biegow jest w porzadku, na jalowym też).

Ale teraz to już raczej mozna to wykluczyć.

Sorry, ale myślałem , że określenie "dławi się" samo przez sie oznacza spadek obrotów, no ale może faktycznie to mało precyzyjne określenie :wink: , w każdym razie koledzy pomóżcie :modlitwa: