Skocz do zawartości

Elektryka tylnich szyb E36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dokładam u siebie elektryczne szyby do tyłu.

Zakupiłem już komplet częsci, czyli 2 siłowniki, przyciski na tylnie boczki, konsole przednia z przyciskami i wiązke.

Pytanie jest czy potrzebuje tez jakiś inny sterownik do obsługi dodatkowych 2 szyb?

Dotychczas miałem orginalnie elektryke z przodu a z tyłu korbki.

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano

wydaje mi sie ze nic wiecej nie trzeba

w wersji z elektrykla na 4 szyby byl jeszcze przycisk blokady w okolicach stacyjki

mek nie jest tajemnica ile Cie to kosztowalo??

moze byc PW

jak zaslepisz otwory po korbkach??

Opublikowano

Wiem, mam cała konsolke przednią z przyciskami. Jest sterowanie 4 szybkami i z lewej po środku przycisk do blokowania sterowania z tyłu, zauwazyłem też ze niektóre nowsze wersje miały na wzór E39 przycisk do zamykania centralnego zamka - bodajże z prawej strony.

Za komplet zapłaciłem 300zł :)

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
Wiem, mam cała konsolke przednią z przyciskami. Jest sterowanie 4 szybkami i z lewej po środku przycisk do blokowania sterowania z tyłu, zauwazyłem też ze niektóre nowsze wersje miały na wzór E39 przycisk do zamykania centralnego zamka - bodajże z prawej strony.

Za komplet zapłaciłem 300zł :)

dobra cena

zaluje ze ja nie kupilem w tej samej cenie gdy mialem okazje

co do blokady to w poprzednim aucie E36 325 mialem dwie blokady, na konsoli i w okolicach stacyjki

Opublikowano
Co do zaślepek po korbkachto niewiem czy w te otwory przypadkiem nie wejdą przyciski od elektryki ? :) Tak sobie obmyśliłem, jak nie będzie pasować bo słyszałem że są jakieś problemy z tym. To wsadze zaślepki i otworki zrobie we właściwym miejscu? Może wiesz gdzie dokładnie one powinny być ?

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano

co do tych otworow to chyba najlepszym rozwiazaniem zaslepienia bylby montaz w te miejsce przelacznikow

poszukam starych zdjec gdzie to jest dokladnie umiejscowione

ew jak przyjedzie do mnie kolega to porownamy na zywo auta ( on ma elektryke na 4 szyby) i dam Ci znac

Opublikowano

Dzięki za zdjęcia, lepiej to wygląda napewno niż korbki :)

A czy ktoś wie napewno 100% że jest taki sam sterownik do 2/4 szyb?

Bo niewiem czy mam go szukać czy będzie dobry...

Aha i może ktoś kto ma elektryke z tyłu mógłby dokladnie wymierzyć gdzie powinny być przyciski? Chodzi mi o dokładne wymiary w cm, jakie są odległości.

Bayerische Motoren Werke