Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Ostatnio były przymrozki i miałem problem z rozmrożeniem tylnej szyby... jest ona podgrzewana ale niestety nie dawało to rady ponieważ nie rozgrzewa się całą...

Zacząłem coś tam lukać z tyłu pod szyba i widział takie kratki jakby od nawiewu i próbowałem różnych kombinacji ustawienia nawiewu i niestety nie dmuchało na tylną szybę;)

chciałbym się zapytać czy te kratki z tyłu to nie są od nawiewu tylko tak jakby atrapa czy może mam zatkany gdzieś kanał?

Opublikowano

Witam

Nie musisz wymieniać, całej szyby.. Jeśli masz trochę pojęcia i umiesz się lutownicą posługiwać to dasz rade. U mnie przerwana była jedna ścieżka wystarczy zlokalizować gdzie jest przerwany obwód, nożykiem do tapet zeskrobać pomarańczowa izolacje nie za mocno, zlutować ...

Pozdrawiam

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

może już nie aktualny post ale te kratki z tyłu nie są od nawiewu tylko od wyrównania ciśnienia w aucie w momencie jak zamykasz klapę czy tam drzwi...

Swoją drogą znajomy kiedyś wpadł na jeden z genialnych pomysłów co by wyjąć klina z uszczelki przy szybie komuś.... hehe wyobraźcie sobie jaką by miał minę po zamknięciu drzwi :twisted:

Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
  • 3 tygodnie później...