Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, troche poczytalem roznych postow na temat zmiany lamp ale zdecydowanie wiecej informacji jest na o wymianie przedich reflektorow. Chcialbym wymieniec tylne lampy i jesli ktos mam sprawdzona wiedze na ten temat to poprosze o info. Wiem, ze trzeba wymienic klape bo jest inna. Lampy w blotnikach podobno maja taki sam ksztalt. Jak wyglada sprawa podlaczenia. Mozna dokupic oryginalne wiazki w ASO? Jak wyglada sprawa kodowania? Trzeba zmieniac jakis modul czy wystarczy zakodowac istniejacy? No i ostatnia sprawa to sprzeczne informacje odnosnie wymiany przednich reflektorow. Ponoc tylne dzialaja tylko po wymianie przednich na rowniez poliftowe, troche nie chce mi sie w to wierzyc ale....... Moje auto jest z polskiego salonu w jedynej konfiguracji z reflektorami ksenonowymi jaka byla dostepna.
Opublikowano

Ciekawy temat, ale troszkę dziwne takie kombinowanie jak koń pod górę.

Lift homemade jakoś do mnie nie trafia. To tak jak płacenie żonie za operację cycków. Wolę mniejsze, ale prawdziwe ;p

Opublikowano

Jak wymienisz tylne to chyba przednie też by wypadalo, bo z tyłu są diody, ale mogę się mylić.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
No dobrze o cyckach juz bylo o gustach tez a teraz moze ktos wie tak konkretnie i krok po kroku to zrobic da sie tak plug&play zainstalowac te lampy. Jak je zakodowac itd....... A tak przy okazji to BMW jest zony ale lubie sobie czasami nim pojezdzic bo to fajne auto ale kwestia zmiany kodowania roznych gadzetow to jakis koszmar. Sam jezdze Touaregiem, mam do niego interfejs HEX-CAN i kodowanie podstawowych parametrow w module komfortu jest dziecinnie proste. Program jest czytelny, prosty w obsludze.
Opublikowano

mam e91 z 2006 roku z modulem FRM 1

i z powodzeniem dokonalem modernizacji tylnych lamp na diodowe

Opublikowano

Witam wszystkich :)nazywam się Łukasz, nowy na forum.

Przyłączam się do pytania kolegi. Jak to jest z tymi światłami.

Mam BMW 3 2008 preLCI przerobiona na LCI i mam problem ze światłami tylnymi.

Tu moje pytanie wystarczy tylko kodowanie czy muszę zmieniać moduł(mam FRMII) lub coś innego?

Jeżeli jest ktoś z Lublina lub okolic i wie jak to zrobić to bardzo prosiłbym o kontakt.

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam Łukasz

Opublikowano

Montuj takie:

http://www.marsperformance.com/mars/attachments/image/TAILLIGHT/BMW/E90-05-LT-FL-D.gif

http://i300.photobucket.com/albums/nn15/Iceburg604/DSC_0202.jpg

Nie trzeba będzie wymieniać kalpy.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

Opublikowano

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano

Takie jak dwie ostatnie to są na allegro dostępne te pierwsze, to już coś w deseń poliftów, bardzo fajne.

Pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano
Wydaje mi się, że te białe i kompletnie czerwone to jeden producent dlatego trzeba by obserwować sprzedawcę, może będzie chciał opchnąć jakiś czerwony komplecik :twisted: a wtedy.. Kto pierwszy ten lepszy :norty:

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano

Nie wydaje mi się, to te lampy

http://allegro.pl/lampy-tylne-tyl-bmw-e90-05-08-red-smoke-led-i2173851584.html

zawsze można spytać sprzedawcy czy nie ma poliftów pasujących do przed liftów, ale wątpie bo na pewno by ktoś to już wystawił.

Pzdr

Opublikowano
Te całe czerwone wyglądające jak poliftowe są super jak dla mnie. Wstępnie rozwiązuje to problem wymiany klapy a wyglądają bardzo podobnie do poliftowych:) Ciekawe kiedy i czy wogóle pojawią się w Polsce.
Opublikowano

Mi się w końcu udało doprowadzić wszystko do końca, skończyło się na ASO BMW w Lublinie.

Wszystko działa świetnie, musiałem kupić FRM3, i wiązkę pre lci na lci podłączyli zakodowali i działa.

Mój oryginalny FRM2 tez udało się prawie wszystko zakodować ale był problem z kierunkami za szybko migały ale reszta była ok.

pozdrawiam Łukasz

Opublikowano
Te całe czerwone wyglądające jak poliftowe są super jak dla mnie. Wstępnie rozwiązuje to problem wymiany klapy a wyglądają bardzo podobnie do poliftowych:) Ciekawe kiedy i czy wogóle pojawią się w Polsce.

Dla mnie tez sa mega :mrgreen: . Ciekawe czy gdzies u nas sa do dostania w normalnych $$$, bo wtedy mozna by jakies grupowe zamowienie zrobic.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano

Dla mnie tez sa mega :mrgreen: . Ciekawe czy gdzies u nas sa do dostania w normalnych $$$, bo wtedy mozna by jakies grupowe zamowienie zrobic.

0

Mozna zamowic w Australii. Jak bedzie np. 10 chetnych to przesylka bedzie groszowa. Ja 1400 PLN moge dac za nie juz teraz :D

Opublikowano

Niestety niekoniecznie - na e90post.com robili grupowe zamówienie ale ostatecznie pomysł upadł bo sprzedawca zażyczył sobie za przesyłkę 140 AU$ od sztuki.

Dobrą informacją jest to, że utargowali 100 AU$ na lampach więc ostatecznie koszt może wynieść ok 440 AU$.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

Opublikowano
Mi się w końcu udało doprowadzić wszystko do końca, skończyło się na ASO BMW w Lublinie.

Wszystko działa świetnie, musiałem kupić FRM3, i wiązkę pre lci na lci podłączyli zakodowali i działa.

Mój oryginalny FRM2 tez udało się prawie wszystko zakodować ale był problem z kierunkami za szybko migały ale reszta była ok.

pozdrawiam Łukasz

Lukasz, ASO cie fajnie w rogi zrobilo. I twoj koder tez. Trzeba bylo jedynie wylaczyc Kalt/Warm,-überwachung. Schlo by nawet jeszcze latwiej, bys musial jedynie dodac do FA -> +MUEG i od nowa zakodowac pustym MAN CAS i NFRM.

Ja mam i FRM2 i smiga wszytsko jak w LCI co ma FRM3 :-)

Opublikowano

Trudno, przynajmniej teraz mi działa i jestem szczęśliwy. Niestety nie było nikogo w mojej okolicy kto mógł to zrobić,

byłem u paru osób ale nie dali rady bo nigdy tego nie robili.

Mam do sprzedania jeżeli jest ktoś zainteresowany

FRM2, maskę i klapę tylną prelci.

Pozdrawiam Łukasz