Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM WSZYSTKICH,

SZUKAM KOGOS KTO MIAŁE TEM PROBLEM I MOZE MI POMOC,

NIE ODPALA MI NA CIEPŁYM SILNIKU WCALE LUB CIEZKO ODPALI I ZGASNIE, RAZ MI NIE ODPALIŁ WCALEMUSIAŁEM HOLOWAC.KOMPUTER POKAZAL BLOD CZUJNIKA WALU OCZYWISCIE WYMIENIŁEM ALE NIC TO NIE ZMIENIŁO. BLEDÓW NIE MA ZADNYCH, NA ZIMNYM ODPALA JAK ZŁY Z PIERWSZEGO .MOJ MECHANIK CHCE SIE PODDCA NAWET WYMIENIŁEM PALIWO I NIC .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mojego bratanka bylo identycznie, też błąd czujnika wału, czasami wałka, zapałała na zimno, na ciepło już nie zawsze, w momencie jak nie chciała odpalić zdjąłem siedzisko tylnej kanapy i uderzyłem trzonkiem mlotka w dekiel gdzie jest pompa paliwowa, odpaliła ! Następnym razem kiedy znowu nie chciała odpalić zrobilem to samo, odpaliła. Wymieniliśmy pompę na nową, auto od tego czasu zrobiło ponad 5tys km, jest pięknie :D Sprawdź, być może pompa się zawiesza kiedy popracuje. Też były cudowania, szukania itp...
Opublikowano
zdjąłem siedzisko tylnej kanapy i uderzyłem trzonkiem mlotka w dekiel gdzie jest pompa paliwowa, odpaliła !
:mrgreen: cudowne :norty:

a niemcy jakąś inpe i inne bzdury wymyślają

Proszę dajcie znać czy pomogło , na wszelki wypadek może opukać całe auto :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podepnę się tu pod temat, żeby nie zakładać nowego.

Czy mógłby ktoś mający 3 litrowego diesla nagrać moment odpalania silnika ?

Od jakiegoś czasu dziwnie mi odpala. Rano na zimnym silniku zapala normalnie, a na rozgrzanym tak jakby ciężej.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
Skąd chcesz to nagranie? Z kabiny, z boku, spod otwartej maski? Na ciepłym silniku? Właśnie u mnie leje i ostro wieje więc dziś nie da rady bo pogoda zagłuszy :duh:

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakby to nie był problem to nagranie na zimnym i ciepłym silniku z zewnątrz.

Ja jutro też nagram to wrzucę dla porównania.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano

temat dotyczy odpalania na ciepłm e90 320i n46 także o, tym mowimy

co do pompy to jest duze prawdopodobienstwo ze to to, po dodaniu paliwa w dolot odpala i zalapuje typowy objaw pompy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zdjąłem siedzisko tylnej kanapy i uderzyłem trzonkiem mlotka w dekiel gdzie jest pompa paliwowa, odpaliła !
:mrgreen: cudowne :norty:

a niemcy jakąś inpe i inne bzdury wymyślają

Proszę dajcie znać czy pomogło , na wszelki wypadek może opukać całe auto :norty:

Przyjacielu, byla podpinana ta śmieszna INPA był podpinany mało śmieszny DIS i co? A no jajco ! Te same błędy ale żaden z programów nie napisał "wymień pompę frajerze" wtedy trzeba usiąść i pomyśleć (można też na stojąco :mrgreen: ) bo mało który mechanik jest na tyle ambitny że traci czas na myślenie więc pomyślałem sam i naprawiłem, wiem ,trzonek młotka jest mniej profi od laptopa ale to On naprawił auto :duh: U mnie była pompa VDO, oryginał kosztował 250zł , dodam tylko że 5lat temu też padła mi taka pompa w 318i e46 143KM czyli to musi być raczej mało udana konstrukcja.

Opublikowano
pompa jest sprawna , dzis była weryfikacja . W momencie jak nie chce odpalic nie dochodzi do niej prad plus, jak odpala to dochodzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to wszystko jasne, sprawdź przekaźniki od zasilania , masz je w zestawie bezpieczników za schowkiem na rękawiczki albo sterownik pompy, masz go pod wykładziną bagażnika po prawej stronie na boku.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pod schowkiem widziałem tylko bezpieczniki aprzy pompienie ma zadnych przekaznikow pod wykładzina,pompa steruje komputer

Zgadza się, z tym sterownikiem się rozpędziłem bo to ma miejsce w dieslu, teraz tylko diesel i diesel człowiek o benzynie zapomina, ale obok bezpieczników musisz mieć przekaźniki tyle że nie wiem czy akurat jest tam jakiś od pompy czy tylko duży bezpiecznik , sprawdź na tej tekturce z opisem, jeszcze jedno , kiedy nie odpala a włączasz zapłon to słychać przy zdjętym siedzisku cicho bzyczącą pompę czy jest cisza?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
mialem podobny problem w AUDI A3 1.9tdi 2005r. - wgranie nowego softa pomoglo - ale tam to standard co drugie ze stajni VW ma podobnie, nie wiem czy tutaj technologia jest podobna ?