Skocz do zawartości

problem ze wspomaganiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niedawno sprowadzilem do Polski BMW e-30 IS ze wspomaganiem gdy pojawila sie tempetatura ponizej 0 pojawil sie chalas w ukldzie wspomagania w momencie gdy auto stoi a krece kierownica w miejscu to uklad chalasuje co moze byc przyczyną tego??? Nadmieniam ze wspoamganie chodzi tak samo jak przedtem lekko. Czy moze byc tak ze olej gestnieje w ukladzie wspomagania, a moze jest poprostu stary i trzeba wymienic???
Opublikowano

Cześć. Kiedy u mnie zaczęło hałasować, mechanik powiedział, że pompa się kończy. Jednakże słyszałem, że we wspomaganiu bardzo ważną rolę odgrywa rodzaj oleju i postanowiłem wymienić. Okazało się że to była przyczyna. Teraz działa bez najmniejszych problemów. Co do oleju są dwa rodzaje. Do starszych pomp o kolorze czerwonym (wlałem Total DEXRON II za ok. 30 zł/l), do nowszych zielony. Można wlać także ATF DEXRON II.

http://www.totalpolska.pl/produkty/osobowe/przekladnie/wspomaganie.htm

Na dobry początek E-30 stka 1.6 M40...
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Niedawno sprowadzilem do Polski BMW e-30 IS ze wspomaganiem gdy pojawila sie tempetatura ponizej 0 pojawil sie chalas w ukldzie wspomagania w momencie gdy auto stoi a krece kierownica w miejscu to uklad chalasuje co moze byc przyczyną tego??? Nadmieniam ze wspoamganie chodzi tak samo jak przedtem lekko. Czy moze byc tak ze olej gestnieje w ukladzie wspomagania, a moze jest poprostu stary i trzeba wymienic???

Przeczytaj mój post z tego wątku:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=13128&highlight=wspomagania

Może u Ciebie też pomoże samo przepłukanie układu...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
dokladnie przepukaj uklad i wymiwn olej na nowy