Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam podłączyłem auto pod komputer ponieważ świeciła się kontrolka air bagu. Komputer wskazał tai błąd :

E R R O R M E M O R Y R E P O R T -------------------------------------

Date: 02/28/12 21:28:23 ECU: MRS2 JobStatus: OKAY Variant: MRS2-------------------------------------------------------------

RESULT: 1 errors in error memory !-------------------------------------------------------------

5 ignition circuit 1 -> driver belt stronger

Error frequency : 2

Remain over limiting value Error present =============================================================

Moje Pytanie co to oznacza? Po skasowaniu błąd powraca :(

Potem sprawdziłem silnik i wyskoczył taki błąd

E R R O R M E M O R Y R E P O R T -------------------------------------

Date: 02/28/12 21:36:42 ECU: DDE30DS0 JobStatus: OKAY Variant: DDE30DS0-------------------------------------------------------------

RESULT: 1 errors in error memory !-------------------------------------------------------------

38 air mass meter

Error frequency : 33

Engine speed 1316.00 [1/min] Kuehlmitteltemperatur 13.00 [Grad C] Betriebstundenzaehler 1.40 h Engine speed 1034.00 [1/min] Kuehlmitteltemperatur 0.00 [Grad C] Betriebstundenzaehler 1.40 h

Airmass to small Error currently not available Error sporadic

Errorcode: 26 88 21 38 35 D4 77 2C 28 D4 77 2C 28 D4 77 25 =============================================================

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Drugi błąd tyczy sie chyba przepływomierza ale nie jestem pewien i lepiej by było gdyby to ktoś tu potwierdził

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
pierwszy błąd to od napinacza pasa, a drugi wygląda na przepływomierz :wink:

http://img69.imageshack.us/img69/4769/dscf7685kopia.jpg

/// BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET ///

Opublikowano
pierwszy błąd to od napinacza pasa, a drugi wygląda na przepływomierz :wink:

Dziękuję. Czy mogę sam jakoś ten napinacz naprawić?

Opublikowano

sprawdz pod fotelem kostke czy sie czasem wtyczka z niej nie wypiela. u mnie wtyczka siedziala luzno i na dziurach lub hopkach tracila kontakt i zapalala sie kontrolka poduchy.

wtyczke okleilem powertapem i siedzi ciasnio :)

Opublikowano
zobacz też kolego czy wtyczka od przepływki nie jest odłączona lub czy gdzieś nie przetar sie kabel bo przeważnie przepływka źle mierzy ale błędu nie wywala
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!!!

Mam nieco inny problem z kontrolką check engine. Przeszukałam wszystkie 314 stron tego forum i odwiedziłam również kilka innych, ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi. W mojej becie komputer pokazuje air mass meter.Rresetowałam go kilka razy, wymieniłam filtr powietrza, potem ten meter, ale nadal kontrolka nadal zapala się po kilku dniach od naprawy. Może ktoś podpowie co mam jeszcze sprawdzić, może jakiś wężyk, albo zacisk, zanim wynienię pół samochodu? Dodam, że samochód nie traci mocy, nie kopci, ani nie szarpie, może odrobinę podskoczyło spalanie., ale może mi się tylko wydaje. Odnośnie kontrolki air bag passenger sit occupancy, najlepiej założyć malutki bypass kupiony za grosze na ebay-u a potem zresetować błąd i po krzyku.

Pozdrawiam