Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...czytałem dużo na forum ale nie widziałem konkretnie takiego samego przypadku jak mój.

Odpalam auto i kopci na biało/niebiesko, nie chce się wkręcać na obroty...brak reakcji na gaz...Gdy łapnie temperature poza tym niebieskim polem na wskaźniku działa idealnie...zawsze jest ten sam problem przy odpaleniu. Kopci masakrycznie (nawet bez dodawania gazu). Nie ubywa ani płynu ani oleju. Pali bez zadnego problemu. Brak błędów na komputerze.

Zrobiłem tak:

wymieniłem uszczelke pod pokrywa zaworów,

wtryski sprawdzone wszystkie ponad 200atmosfer,

nowe podkladki pod wtryski,

nowe wszystkie filtry,

nowy olej,

zregenerowane turbo,

nowe świece,

wyczyszczony egr i reszta zaworków,

wyczyszczony kolektor + nowe uszczelki

Gdzie mam dalej szukać przyczyny?

Opublikowano
coś słabo szukałeś :D idealne objawy pompy wtryskowej :) miałem to samo że zimne auto słabo odpalało, dymiło i krztusiło się. Dopiero jak sie zagrzało to był spokój :)
szukam
Opublikowano
jaki olej masz w silniku? ja mialem podobnie jak kupilem ktos nalal 15w40 i na zimno podwieszaly sie zawory moze byc tez nieprawidlowy kat wtrysku na zimnym silniku

TC-performance Bydgoszcz - Hamownia Podwoziowa

Warsztat, chiptuning, diagnostyka, dpf off-wszystkie marki,

regeneracja vp44

regeneracja turbospreżarek

http://www.TC-PERFORMANCE.eu

https://www.facebook.com/TeCebydgoszcz

725 537 442

Opublikowano

co ile pociągnie ? ciebie po kieszeni czy ile pojezdzisz ? aż przestanie odpalać tyle pociągnie. Lepiej zrób to teraz. W zależności co tam się zepsuło to pewnie od około 500zł do 1.5tyś wydasz za regeneracje plus ewentualne wyciaganie, wstawianie i ustawianie pompy.

ja miałem takie objawy i musiałem regenerować pompke ale tobie życze żeby to coś innego było :cool2:

szukam
Opublikowano
ile kilometrów? oplaca się kupić używke? da się jakoś sprawdzić czy to na 100% pompa? bo nie mam problemu z odpaleniem... do strzału... czy zima -20 czy -10
Opublikowano
zależy od uszkodzenia czy tylko przepalił się tam jakiś tranzystorek czy jakiś tłoczek zatarty czy tam jeszcze jakieś inne rzeczy ciekawe. Od paru stówek do ponad tysiaka i zależy czy zaufana osoba wie jak to taniej zrobić czy ściągnie z ciebie kasy dużo więcej. Najlepiej jakbyś znalazł pewnego mechanika co zna się na rzeczy. Na forum poszukaj polecanych warsztatów.
szukam
Opublikowano
znaczy pompe wyjmie mi mechanik... tylko gdzie ją wysłać...bo na necie mozna duzo warsztatów znalesc co to robią... tylko szukam kogoś pewnego zeby mi to zrobił