Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem odnosnie pokazywania spalania w aucie... mianowicie wskazowka wydaje mi sie ze jest za leniwa nie wychyla sie jak powinna... i spalanie na kompie pokazuje mi 5,6l/100km co jest wielkim bledem bo auto pali 7 -8 litrow zalezy jak jade... przyklad... jade 90km/h kasuuje spalanie pokazuje np /5.0 l redykuje na 4 i pedal w deske a komp pokazuje 5.1 /.... 5.2 .... 5.3... a ja juz jade 160 na 4 gdzie wskazowka pokazuje juz ptawie 20 litrow... co jeszcze lepsze... stoje na postoju.. skasuje spalanie czekam np z 2 min... ruszam i spalanie pokazuje jak powinno... np 14... zaraz 8 jak depne z 20 no i tak chwile a pozniej znowu... 6.4.... 6.5.... 6,6 szlak mnie trafia... a co do kilometrow to juz tragedia... przy prawie pustym banku pokazuje mi 130km... zatankuje za 100zl 17l i pokazuje 450... kosmiczne km... chcialbym zeby tak bylo ale to jest nie mozliwe... co moze byc przyczyna takiego zachowania...???
Opublikowano
kolego przede wszystkim kalibracja komputera liczącego spalanie, robisz to w ukrytych funkcjach OBC test nr 20 i zmieniasz przelicznik KVBR - wpisz w szukajce temat ukryte funkcje OBC lub BC ewentualnie kalibracja spalania, było parę tematów z opisem jak to wykonać
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
witam, nie masz nic uszkodzonego tylko poczytaj co kolega pisał wyżej znajdź temat na forum zastosuj sie do wskazówek będzie ok
Opublikowano
poczytaj co kolega pisał wyżej znajdź temat na forum zastosuj sie do wskazówek będzie ok

zapewne już czytał i szuka teraz czujników ABS :mrgreen: a może przeoczył moją radę :shock: :?:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Mam pytanie odnośnie testów, otóż odblokowałem testy i próbowałem sobie wszystkie i gdy wszedłem w test 21 który resetuje OBC zaskoczyło mnie trochę to ponieważ na ekranie 16:9 na navi miałem przed wyjazdem paliwa na 460 km, a jechałem raptem 4 km stanąłem na stacji i zacząłem się bawić i po tym resecie na ekranie pokazywało mi już na 240 km. Więc moje pytanie dlaczego takie coś się stało?!?! Na zegarach mam prawie 30 litrów ropy... :(
Opublikowano
No to raczej sam Sobie odpowiedziałeś na pytanie, że robiłeś reset więc skasowałeś przelicznik spalania komputera, zapewne zasięg też Się zmniejszył bo teraz przelicza wg "fabrycznych wartości", a na zegarze pokazuje 30 litrów bo poziom wachy odczytuje z pływaka w zbiorniku