Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

USTERKA NAPRAWIONA (przynajmniej na razie nie muli) --> zamoknięta wtyczka od sondy lambdy (wtyczka nie posiadała uszczelki) !!!

Wymiana czujnika położenia wału nic nie dała.

Opublikowano
ja tez bede musial sprawdzic ta wtyczke od sondy , ale na kts-ie sprawdzałem to sonda caly czas oscyluje , filtr paliwa wymieniony ( stary byl normalnie masakra , niemoglem nawet przez niego dmuchnac ) teraz niby jest wszystko dobrze , zobaczymy jak dlugo...
Opublikowano

Witam

mam takie pytanie otóż mam tez od jakiegos czasu ten problem. I chciałbym sie dowiedzieć gdzie znajduje się wtyczka od tej sondy?;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
aktualizacja, po 9 dniach jest znowu to samo jednakże dzisiaj już stanął i nie ruszył z miejsca, prawie nie odpala a jak już odpali to gaśnie...tragedia :/
Opublikowano
aktualizacja, po 9 dniach jest znowu to samo jednakże dzisiaj już stanął i nie ruszył z miejsca, prawie nie odpala a jak już odpali to gaśnie...tragedia :/
Opublikowano

Podmień na stary czujnik położenia wału bo ten mi wygląda na uwalony.

Druga sprawa to sonda.

Oryginalna według producenta po 100tys.km. powinna zostać wymieniona a wiadomo nasze bunie mają ponad 200

Nie kupujcie chińskich zamienników, NGK itp. albo całkiem padną po roku, albo będą jaja np. z obrotami a na kompie tylko czasami pokarze błędy.

Wystarczy dołożyć pare groszy i kupić oryginalną sonde a będziecie naprawdę zdziwieni pracą silnika.

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano
Spróbujcie podmienić odmę na nową http://allegro.pl/odma-silnika-bmw-e34-e36-e46-z3-febi-knb-i3233694800.html mi pomogło z duszącym się autem i skaczącymi obrotami. A wymieniłem pół auta od sondy po kable WN, świece, przepływomierze, czujniki wału-rozrządu i silniki krokowe. A na końcu okazało się że odma była winowajcą.