Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z tylna klapą bo nie otwiera mi sie ręcznie tylko za pomoca kluczyka gdzy przekrece zamek. wczesniej otwirala sie po nacisnieciu przycisku w kluczyku albo po nacisnieciu reka nad tablica rejestracyjna.

bezpiczniki sa wszystki dobre. co moze byc?

Opublikowano
Najbardziej prawdopodobne jest, że masz złamany przewód od zamka. idzie on w takiej plecionce osłaniającej, między klapą, a karoserią. Z lewej strony przy zawiasie dokładniej. Trzeba to delikatnie rozciać wzdłuż i przy okazji przejrzeć resztę przewodów i ewentualnie połączyć i zaizolować.
Opublikowano
rozcialem ten peszel i przewody sa wszystkie ok ( u mnie z prawej strony sa jak od tylu stoje) dostalem sie tez do kabli w srodku klapy i tam tez nie widze zadnych usterek. a moze to byc ten przycisk co sie naciska popsuty?? dodam jeszcze ze przeczysciclem styki.
Opublikowano
U mnie klapa przestala sie domykac,okazalo sie ,ze byly zgnite przewody kolo zamka w klapie.
Opublikowano
A wyginałeś tymi kablami na wszystkie strony czy nie są pęknięte izolacje?

Kable sa raczej dobre bo nie widac na peszlu ani na kablach zadnych zalaman. a moze to jest siłownik przy zamku?? jutro jeszcze podepne ten silownik bezposrednio do pradu i zobacze czy on wogole dziala

Opublikowano
Kolego skoro przewody ok to na pewno będzie przycisk do otwierania bagażnika. Ta gumka co osłania wyjmuje się. Zobaczysz, że się otworzy jak poruszasz. Miałem identycznie w e46. Wyrobił się taki plastik w środku, podgrzałem go żeby się podgiął trochę i dla pewności podłożyłem kawałek strapsa przyklejając go do tego plastiku i wszystko ok, do dziś. A robiłem to ok. 8 miechów temu. Ja nie mam już tego auta, ale następcy działa bez problemów. Powodzenia :D