Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zrób tak, wyciągasz nerki, bierzesz papier ścierny i matowisz wszystko, potem podkład, i ze 2 razy czarny czy czarny połysk i można bezbarwnym na koniec. Jak sie nie chce samemu bawić, to dajesz lakiernikowi i ci to za 50zł zrobi max. Ja za samo pomalowanie moich nerek zapłaciłem 10zł bo przy okazji prysnał. I masz pewność że pasuje wszystko i zaszczędzone pare zł na inne dodatki do autka :)
szukam
Opublikowano

Dzięki panowie.

Jeżeli chodzi o oklejanie to nie mam na to siły :( . Została mi folia 3m po oklejaniu listew wewnętrznych i próbowałem sobie zrobić "carbonowe nerki". Z listwami poszło w miarę gładko, ale nerki niestety nie wyszły. Jedną oklejałem z jednego kawałka, płasko. Drugą próbowałem za pomocą wyciętego paska, połączonego w okrąg. Efekt wizualny bardzo przyzwoity, ale zaczęły się robić bąble, szczególnie w miejscach naprężeń. Zaznaczam, że nerki były porządnie wyczyszczone i odtłuszczone rozpuszczalnikiem, a folia dobrze wygrzana.

Może to nie jest dobra folia, porównując z matowymi lub nawet błyszczącymi widzę, że carbonowa jest dosyć gruba, a dla amatora takiego jak ja nie jest to do ogarnięcia. Chyba, że znalazłby się ktoś kto okleja takie rzeczy w okolicy Białegostoku. Dlatego rozglądam się nad gotowym grillem. Pozdrawiam

Opublikowano
Folię kupiłem jakiś czas temu w CARPONIT Białystok, niestety nie ma już linka na allegro. Jakościowo nie mam żadnych zastrzeżeń, tylko umiejętności klejenia kiepskie :P