Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,kiedyś już pisałem o tym problemie,ale temat się nie rozwinął,mam zablokowaną przysłonę szyberdachu w pozycji-otwarta,przeglądałem wyszukiwarke i nic nie ma,a jest to broblem,bo przy większych prędkościach bardzo szumi i wieje,jak pytałem blacharzy,to chcą ściągac całą podsufitkę i nie dają gwarancji na dobre spasowanie przy składaniu,może jest na to jakiś patent.
Opublikowano
A szyber działa normalnie?? Wszystko sie uchyla jak trzeba?? U mnie było coś takiego że nie uchylał sie szyberdach, a tylko otwierał i wsuwał przysłone aż do środka, myślałem że pęk jakiś ogranicznik,ale co dziwne na forum poradzili mi rozłączyć aku i złączyć klemy. Podłączyłem i wszystko działa jakby sie nic nie działo!! Nie wiem czy to może mieć coś z tym wspólnego ale spróbować nie zaszkodzi.
Opublikowano
tak,ale u mnie ta przysłona jest rozsuwana ręcznie,nie elektrycznie,wygląda tak jakby jedna strona spadła z jakiejś prowadnicy,nie znam budowy tego urządzenia,nie wiem jak do tego się zabrac.
Opublikowano
U mnie też skałada sie ręcznie. Widziałem rozebrany szyberdach i sa tam niektóre elementy z plastiku, może któryś pękł ale jak wspominałem sprawdzić nie zaszkodzi, bo demontaż nie jest aż tak straszny ale można coś zawsze zepsuć. Co do demontażu to na youtubie powinno coś być.