Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mój problem jest taki , po naprawie tunera nie moge załączyć zmieniarki , poprostu nie działa przycisk MODE , może ktos mi pomoże i napisze pare wskazówek na ten temat ! dzięki za wszystkie podpowiedzi
Opublikowano
Gdzie go naprawiałeś i jaki koszt? Też muszę a nie chcę czegoś schrzanić.
Opublikowano
Mam dużą nawigacje , nie działa przycisk MODE i SELECT TONE i przy potencjometrze gdzie sie załącza radio nie świeci mi ta czerwona kontrolka .A jeżeli chodzi o tunera to naprawiałem go w www.bm54.pl koszt 290 zł
Opublikowano
Sprobuj odlaczyc kable z tylu od radia i wlacz z powrotem.Mozliwe ze to nie od tunera.Umiesz wejsc menu serwisowe jak do sprawdzania navi??Wcisnij krotko menu pozniej wejdz w ustawienia i przytrzymaj dlugo menu az Ci sie pojawi menu serwisowe.Znajdz tam klawisze i sprawdz czy daja sygnal.
Opublikowano
Weszłem tam i była opcja klawisze! wyświetliło się na pierwszym FF na drugim i na trzecim było 00 , jak naciskałem na klawisze to wyskakiwały cyfry , na każdy przycisk inne np, 11, 13 , 14 , wszystko ok ,tylko co dalej ? nic sie nie naprawiło !
Opublikowano

zawiesił ci sie tuner. tez tak czasami mam.

jak masz tv, wejdz w tv poźniej wyjdz i pomoże.

jeśli nie odłącz akumulator na godzinkę i powinno pomóc.

a kasety ci działają?

Opublikowano
Kolego.Nie odlaczaj aku!!!!!!!!.Jak juz to sprobuj odlaczyc tuner i podlaczyc raz jeszcze.Na to samo wyjdzie.Jesli odlaczysz aku moze posypac Ci kompa a byly takie przypadki nawet na forum.
Opublikowano
Odłączyłem akumulator, sprawdziłem bezpieczniki , nawet zamieniłem radio , i hu........ :D dalej nie działa , nie świeci czerwona lampka, gdzie sie załącza radio i koniec , jedynie co pozostało to podłączyc sie pod laptopa i sprawdzić co jest nie tak !!!!!!! :cry:
Opublikowano
Poczytalem gdzie niegdzie i mam zapytanko.Czy tylko nie dziala zmieniarka cd??Kasety i radio trybi oraz nawigacja??Czy auto stalo na zimnym lub czy dostala sie wilgoc??Sprobuj na noc wziac zmieniarke do domu i potrzymaj w cieplym i podlacz rano.Zobaczymy co bedzie.