Skocz do zawartości

tempomat w manualu,nie działa???????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam problem z tempomatem.tzn nie działa lub ...nie potrafie go właczyc,wczesniej mógł nie działać bo nie trybił abs,teraz jest ok(bez ingerencji w elektryke)ale tempomat ani drgnie.mam taki dziwny przycisk przy radiu z lewej strony,jest on bez opisu :?: może to to.dzieki za pomoc pozdrowionka papa :D
Opublikowano
Widzialem manuala z tempomatem i dziala. Pamietaj ze od 60km/h. Nie chce mi sie tlumaczyc, galka pod ta od wycierczek (musisz miec 2), pokombinuj i zadziala, a co do przycisku przy radiu daj fotke to sie pomysli co to. A pozatym poczytaj troche na forum.
Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.
Opublikowano

czaje która to gałeczka ,niestety zero reakcjii,brakuje mi jednego stycznika w pudełku od abs(tego bliżej pompy abs)może to to???????

daj namiar na goscia który ma ten tempomat w manualu,jeśli dasz radę ,z góry dzieki;)pozdrowionka

Opublikowano

1. Czy probowales powyzej 60 km/h? Najlepiej rozbujaj do 100 :D

2. Namiaru na goscia ci nie dam bo auto sprzedal.

3. Jak chcesz to zrobic to jedz do kogos kto sie zna na bmkach (elektryka) albo do jakiegos serwisu.

Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.
Opublikowano

dziex stary,byłem w paru miejscach i nie wiedzą od czego ten włacznik,a co do tempomatu,myśle ze brakuje styczników,co najmniej jednego,bo jest miejsce z wtykami abs działa a stycznika nie ma ,przysle zdjatka to popatrzycie

pozdro :D

• 2 lata później...
Opublikowano
tempomat (wersja z wajchą po prawej stronie) uruchamia się przy prędkości 4o km/h. Mi kiedyś odmówił posłuszeństwa jak zwalił sie silniczek, kierujący linka przepustnicy. Kupiłem używany, wymieniłem i wszystko jest ok.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

ja mam tempomat w manualu, przy małych prędkościach nie działa,

przy większych jak jade, pcham do przodu wajche od tempomatu, widać że spada spalanie i za chwile wraca do normy i auto jedzie ze stałą prędkością.

ps wiem że jak pchne wajche do przodu to auto przyspieszy, pociągnę do siebie to zwolni, góra i dół to wyłączanie tempomatu ale do czego służy 'kliknięcie' wajchą, (naciśnięcie jej w lewo)?

Opublikowano
Witam

ja mam tempomat w manualu, przy małych prędkościach nie działa,

przy większych jak jade, pcham do przodu wajche od tempomatu, widać że spada spalanie i za chwile wraca do normy i auto jedzie ze stałą prędkością.

ps wiem że jak pchne wajche do przodu to auto przyspieszy, pociągnę do siebie to zwolni, góra i dół to wyłączanie tempomatu ale do czego służy 'kliknięcie' wajchą, (naciśnięcie jej w lewo)?

Kliknieciem programujemy pozadana predkosc, a gdy zwolnimy klikamy ponownie i auto powraca do uprzednio zaprogramowanej szybkosci.

Pozdrawiam

Opublikowano
Kliknieciem programujemy pozadana predkosc, a gdy zwolnimy klikamy ponownie i auto powraca do uprzednio zaprogramowanej szybkosci.
dzięki, muszę sprawdzić w praktyce :)

edit

sprawdziłem, a do tej pory sie denerwowałem że po hamowaniu muszę sam przyspieszać i znów włączać tempomat :)