Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej chłopaki, zmagam się do jakiegoś czasu ze zwiększonym luzem w układzie kierowniczym i zastanawiam się, czy ktoś z Was wymieniał łącznik numer 2 na rysunku?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GB81&mospid=47352&btnr=32_0396&hg=32&fg=30

U mnie przekładnia ok, nie kontrowałem co prawda śrubą na niej, ale poruszając krzyżakiem na wejściu w zasadzie luzu brak, krzyżak również ok, śruba numer 1 jest ok, jej dokręcenie nie powoduje zmian w luzie. Mam stukanie z kolumny kierowniczej podczas jazdy na dziurach i ogólnie auto lubi polatać na boki koło setki. Kiedyś było super sztywno i trochę mnie to denerwuje. Zawias, drążki nowe Lemforder, amory przód Sachs mają dwa tygodnie. Tak myślę, że ten łącznik gumowy mógł się rozlecieć i na nim jest taki luz, ale zastanawiam się jak się do niego dobrać. Kosztuje grosze z Lema. Podczas kiedy auto nie pracuje luz na kierownicy jest jakieś dobre 45 stopni od pionu w lewo i prawo.

pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Hej, łącznik jest dostępny po zdjęciu plastików. Jednakże to nie to, dokładnie sprawdziłem i to luz na przekładni, jak się zrobi cieplej muszę to skorygować tą śrubą na przekładni, luz jest dokładnie na ramieniu wyjściowym.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Nie wiem jak w M70, ale w M60 dostępu nie ma, bo tez próbowałem. W końcu kupiłem nową przekładnie ( używaną ), tylko nie wiem czy się brać samemu ze wymianę, czy to komuś zlecić...

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.

Opublikowano
Hej, na szczęście jest dostęp, już to przerabiałem. Trochę kombinacji, ale można. Nie wiem niestety jak jest w M60, ale niektórzy mówili, że w M70 też się nie da, więc może jest szansa.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Teoretycznie dostęp jest i wszystko jest opisane krok po kroku, tylko że ja nie umiałem znaleźc śruby regulacyjnej, a co dopiero mowa o włożeniu tam kluczy... ;D

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.