Skocz do zawartości

318i m43tu Problem z wałem korbowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wczoraj rozebralem swój silnik z powodu panewek. Okazalo sie ze wał raczej jest do wywalenia... :cry2: Poradzcie panowie ile można maksymalnie zeszlifować z wału żeby był do użytku? wał to nominał i różnica jest az 2mm :shock: i ewentualnie czy ktoś sie z was orientuje ile kosztuje oryginalny wał, nie koniecznie nowy...? i jeszcze jedno, czy podejdzie wał, ewentualnie caly dół silnika od e36 318? z góry dziekuje za pomoc
Opublikowano
  • Autor
jak może pasowac z 316? :shock: przeciez to nie logiczne, właśnie bardziej zastanawiałbym sie nad 318 z e36 bo z tego co wiem to 318 m43 tu z e46 różnił sie od m43 z e36 tylko kolektorem ssącym, ale pewnosci nie mam, dlatego pytam. Może ktoś przerabiał juz ten temat?
Opublikowano
  • Autor
jak może pasowac z 316? :shock: przeciez to nie logiczne, właśnie bardziej zastanawiałbym sie nad 318 z e36 bo z tego co wiem to 318 m43 tu z e46 różnił sie od m43 z e36 tylko kolektorem ssącym, ale pewnosci nie mam, dlatego pytam. Może ktoś przerabiał juz ten temat?
Opublikowano
  • Autor
tak na dobra sprawe to sie nic nie działo, wszystko grało do czasu aż chwyciło na panewce. Zaczęło sie stukanie i to dosc mocne. Co najlepsze złapało podczas jazdy na ciepłym silniku, a wcześniej nie było zadnych dziwnych objawów, olej był (5w40) wszystko niby ok a tu takie jaja... :duh: