Skocz do zawartości

wymiana radia reverse na business cd - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem, że nie ten dział ale w audio nikt nie odpisuje a sprawa jest dość pilna.

chce wymienić radio na cd w moim aucie bo mam kaseciaka.

mam na oku radio cd tez po lifcie jednolite góra i dół tylko że z midem.

czy radio business cd podepne na zasadzie plug&play? czy dźwięk (szczególnie niskie tony) ulegną poprawie?

mam już wstawione nowe głośniki na tył ale jedynie głośniej grają a niskich tonów jak nie było tak nie ma...

Opublikowano

ja u siebie zrobilem tak- mam business rds, kaseciak.

Zmieniarka oryg. kaput, praktycznie nie czytala plyt- emulator sd mp3 z alledrogo, podpinasz pod oryg kostki wszystko smiga lux torpeda

Glosniki hertza, z tylnych glosnikow wyciagniety sygnal, na wyjsciu chinch i aktywny sub pioniera z pilotem, siedzi w schowku nad aku,

Wizualnie fabryka, dzwiek zacny sie zrobil. A radio zostalo fabrik.

Jesli chcesz poprawic dzwiek, polecam cos takiego jak ja zrobilem.

Jak chcesz profi car audio, to z radia montowanego w bmw kariery nie zrobisz. Oczywiscie dla chcacego nic trudnego, zostawic oryg radio jako jednostka sterujaca a do dzwieku podlaczyc drugie radio, ale to grubsze $$$$ wiec jak Wać Pan woli.

zmieniarke mp3 kupisz za 350, pudelko do ktorego podepniesz sygnal z glosnikow a otrzymasz chinch na wzmak zrobisz sam lub kupisz za 20zl, wzmak i sub- co kto lubi, ja zaplacilem 700 za pioniera bo nie chcialem wozic na widoku skrzynki na pol bagaznika, mam w schowku, bas jest, i bagaznik jest.

pozdR

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano
Poszukaj postow kucharza na bmw sport. Pokazywal jak zamontowac zwykle radio 1din zeby nie bylo go widac. Moim zdaniem opcja najbardziej oplacalna. Ja zmienilem rewersa na biznesa ze zmieniarka ale jest ta sama kicha- jak sie bawic to tak zeby byl efekt. Problem z niskimi tonami to glownie przednie glosniki o malej srednicy.
Opublikowano

theded - dzięki za info. fajnie byłoby mieć ori radio na płytki ale jak nie ma poprawy dźwięku to szkoda dać 300pln tylko za napęd...

szczrz - nie no spokojnie - zbędnego tysiaka nie mam żeby go wsadzić w audio. w dodatku kaseciak reverse chyba nie ma wyjścia na zmieniarke. chyba jednak odpuszcze sobie ten temat.

pozdro.

Opublikowano

no fakt, Kucharz fajnie zrobił to u siebie, ale przy montazu radia niefabrycznego tracisz mozliwosc sterowania z kierownicy. A dla mnie to duży dyskomfort, po 7 latach przywykłem do sciszania lewym kciukiem :) oczywiscie są jakieś cudowne moduły, przejsciowki i emulatory pod inne radio- kwestia $$$

Drugi minus- jakby nie było, ale kazde radio niefabryczne wyglada tragicznie w e39... Czy na desce, czy schowane pod klapka, za cholere nie pasuje.

Ale ogromny plus zmiany radia na jakies markowe to dzwiek, duza poprawa nawet po zmianie samego radia.

O gustach sie nie dyskutuje- co kto lubi.

A zmiana radia reverse na business- uważam za bezsensowną

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p