Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie czy wasze BMW też w zimie najlepiej powinno stac w ciepłym garażu ?? Czy najmniejszy śnieżek , czy troszkę lodu na drodze i auto staje i nie chce jechać, niby duza , mozna maszyna z tyloma bajerami a tak słabo sobie radzie z 10cm śniegu. Macie jakieś na to pomysły , rady nie wiem cokolwiek.

Opublikowano
Najpierw wyjaśnij dokładniej ,czy auto nie jedzie po śniegu bo ma łyse opony :D ,albo nie jedzie bez względu na pogodę bo jest coś uwalone.
Opublikowano
Co prawda mam 740d, ale pewnie mogę mieć tylko gorzej. Coś masz nie tak, bo różnymi BMW jeździłem, ale dla tej pełen szacun, przy oponach 275/35/20 prawie łysych, ale zimowych normalnie da się jeździć(nawet żona potrafi-pewnie do czasu) :P
Opublikowano
Jeżeli chodzi Ci o słabą trakcję zimą, to wyłączasz trakcję, zakładasz Nokian Hakkapellita obojętnie jaki model, ewentualnie dodajesz ciężar 50kg w bagażnik i cieszysz się błogim podjazdem na Kasprowy. Z tymi oponami można pchać śnieg, który jest do wysokości maski, i to z tylnim napędem. Mam rodzinę w Szwecji i tam mnie zarazili tymi oponami, a myślałem, że nie ma nic lepszego niż Michelin.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
potwierdzam że firma nokian jest mega na zime.mam u żonki takie i do mojej e65 też zakupiłem nokian A3 245/18 cala.byłem w ferie w zakopanym i dużo jezdziłem na rużne stoki i podjezdzałem wszędzie gdzie chciałem bez najmniejszych problemów.I stwierdzam że E65 jest bardzo miłym autkiem na zaspy i błota pośniegowe.Warunek to dobre i młode rocznikowo oponki.
Opublikowano
Ja osobiście nie narzekam... Auto zaskakuje mnie raczej pozytywnie tej zimy... Przy niedawnych mrozach -20 i więcej auto paliło "od ręki". Co do samej trakcji nie ma co wymagać cudów 750nm robi swoje.