Skocz do zawartości

318 tds kombi problem z dmuchawą na nogi!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. w mojej 318 tds występuje problem z dmuchawą na nogi pasażera. przez cały czas wieje tam zimne, lodowate powietrze. Dopiero jak na maxa dam ogrzewanie i skieruje na nogi to leci zimne i zboku gdzieś lekko ciepłe leci powietrze. Dodam że ogrzewanie reszty nawiewów działa super. nie wiem w czym rzecz. Czy jakiś wąż z kanału nawiewu spad, czy co??? Dodam że od strony kierowcy nawiew na nogi działa. Słabo ale działa.;]

druga sprawa, to od jakiegoś czasu panel sterowania klimą (klimatronic) wariuje. Zapala się, gaśnie, przygasa, zawiesza itp. Co to może byc? czytałem ze nalezy jakis kondensator zmienic? czy cały panel???

pozdrawiam!!!!!!!!!!

Opublikowano
prawdopodobnie poleciał ci sterownik (moduł) klimatyzacji , najlepiej jak byś mógł podmienić i sprawdzić.
Opublikowano
nie na allegro wpisz sterownik lub moduł klimatyzacji i zobaczysz . to czarna skrzyneczka, niektórzy nazywają to komputer klimatyzacji. i to usrojstwo jak padnie to nawiew warjuje
Opublikowano
nie wiem od kiedy tak jest. jak sie zrobiło zimno to zauważyłem że lodowate powietrze tam wieje. auto mam od września. pozdrawiam.
Opublikowano

No to ja obstawiam, ze rury doprowadzajace powietrze byly ruszane.

Ja mam wybor cieple/zimne tylko w nawiewie na twarz.

Nie mam mozliwoscie regulowania cieple/zimne na nogi - oczywiscie nie mam na mysli ustawianie na klimatroniku cieplo/zimno, tylko w czasie, gdy wszedzie wieje cieple, to na twarz moge wybrac zimne.

I w/g mnie, tam jest cos pogrzebane, cos sie odczepilo, peklo etc.

pozdrawiam

Mariusz