Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam serdecznie wszystkich mój problem polega następująco jestem posiadaczem bmw e46 318 benzyna z 99r z klimatyzacją problem jest w nim następujący podczas odpalania i zgaszenia silnika nie za każdym razem lecz coraz częściej się to zdarza w kabinie słychać dziwny dźwięk skojarzył on mi się z spięciem jakimś i coś jakby się zamykało lub otwierało jednocześnie jest to powód skakania obrotów i nie może się wkręcić na obroty dochodzi do 4000 i stoi jak i kiedy słychać ten dziwny dźwięk wiem że samochód zaraz sam mi zgaśnie i tak się dzieje.czytałem po różnych forach na temat skakania obrotów i że silnik gaśnie sam z siebie lecz nic nie było opisane,wspomniane o tym dziwnym dźwięku który sygnalizuje mi że samochód zaraz sam zgaśnie.proszę o poradę co to może być?? Edytowane przez gigus1
Opublikowano
nie zaprzeczam że to przepływomierz lecz co taki dziwny dźwięk wydaje że go słychać w kabinie ten dźwięk słychać nie za każdym razem przy odpalaniu lecz gdy go słychać wiem że samochód zaraz sam zgaśnie co ciekawsze ostatnio go sprawdziłem i jeżeli słyszę ten dźwięk staram się natychmiast ruszyć gdyż na biegu jałowym pomimo ze dodaje gazu aby nie zgasł to i tak nie pomaga tylko natychmiastowe poruszenie się z miejsca
Opublikowano
krokowiec reguluje dopływ powietrza przepustnicą dla wyrównoważenia obrotów biegu jałowego. Może coś z nią jest nie tak. Najpierw spróbuj przeczyścić przepustnicę i krokowiec. Lub nieszczelność dolotu, ODMA.