Skocz do zawartości

chciałem wywalic katalizator ! wchodze pod auto a tam nic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam bmw e36 95 r pojemnosc 1.6 wiem ze temat katalizatorów był poruszany wiele razy sprawdziłem wiekszosc postów ale nigdzie nie znalazłem takiego czegos co ja mam , Wchodze pod auto a od silnika idzie rura do srodkowego tlumika a pozniej do koncowego czy katalizator moze byc razem z srodkowym tlumikiem jesli tak to jak go wywalic , bo jak wylancze auto to mi cos pryka :) w tym srodkowym tlumiku jak wyciagmac ten katalizator , moze wstawic poprostu inny srodkowy tlumik ???
Opublikowano

Witam.

W E30 katalizator jest zintegrowany ze środkowym tłumikiem, myślę, że w E36 będzie podobnie.

Możesz wstawić zwykły tłumik na środek lub nowy katalizator- to już Twój wybór :norty:

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano

Możesz wstawić atrapę tylko po co? Dla diagnosty?

Analizator spalin powinien się nabrać :)

Dlaczego chcesz wywalić katalizator? Dlatego, że pstryka?

Gdybym ja się nagrzał do 600 stopni to chyba bym już nawet nie pstrytkał

Opublikowano
ja go che wywalic bo mi jakos dziwnie wydech chodzi jak w starym polonezie gdzies mam jakas przedmuch albo cos sam nie wiem . jak to najlepiej sprawdzic ??? :):)
Opublikowano

może strumienica.......

albo zwykły przelot......

ale poczekaj na inne podpowiedzi, może ktoś już to przeżył... :)

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano

katalizator jest razem z środkowym tłumikiem ja wywalałem już w dwuch buniach 1.6 i 1.8 zamiast niego wspawana jest strumienica łuskowa i chodzą zajeżdziście najlepiej jeszcze na koniec seryjnego tłumika ładną końcówke o dużej średnicy najlepiej dwururke i chodzi :cool2: osiągi też się poprawiły ale takie pierdzenie pod autem w 1.6 to normalne taka budowa układu wydechowego nic zabardzo na to nie poradzisz ale ze strumienicą tego tak nie słychać

pozdrawiam

Opublikowano
ja nie moge wstawic samej strumienicy bez tlumika bo koncowy tlumik jest sportowy km i juz mi troche za głosno chodzi moze wstawie strumienice w obudowie katalizatora za 55 zł na allegro i jakis tlumik z innego auta
  • 1 miesiąc temu...