Skocz do zawartości

530d, raz przyspiesza lepiej raz gorzej,coś nie tak z turbo?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W poprzednim samochodzie miałem podobny problem, usterka okazała się banalna, zacinał się siłownik przy turbinie, ten co steruje zmienną geometrią.

Wystarczyło czyszczenie i przesmarowanie jakimś dziadostwem, problem więcej się nie pojawił.

Zobacz, może masz to samo u siebie, objawy miałem identyczne :)

Opublikowano
W poprzednim samochodzie miałem podobny problem, usterka okazała się banalna, zacinał się siłownik przy turbinie, ten co steruje zmienną geometrią.

Wystarczyło czyszczenie i przesmarowanie jakimś dziadostwem, problem więcej się nie pojawił.

Zobacz, może masz to samo u siebie, objawy miałem identyczne :)

A co powiesz na nowe turbo, które w automacie daje identyczny objaw? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciężko jest stwierdzić co dokładnie dolega autku, można jedynie gdybać, zresztą, takie same objawy mogą powodować różne elementy.

Jeśli znajdzie się osoba która trafnie wskaże usterkę, to tylko podziękować, i brać się do pracy, a gdy takiej odpowiedzi nie ma, cóż, trzeba sprawdzać po kolei wszystkie elementy które mogą ją powodować, i tutaj podałem co ja bym zrobił na pierwszym miejscu. :)

No chyba że ktoś preferuje odpowiedź "jedź na koma i sprawdź błędy" lub "oddaj auto do mechanika" :norty: