Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o radę jaki interfejs kupić aby mi działał z e39 i dobrze by było aby tez z e36 i e46. Kolega kupił interfejs z jego e46 się łączy bez problemów a z moją [BAD].

Próbował przez INPA, Carsoftem 6.1.4 i [BAD]. Nie czyta. Słyszałem nie wiem czy dobrze ale że musi być interfejs który współpracuje z Carsoftem 6.5. W mojej bawarce mam obydwa gniazda okrągłe i obd2 bo jest z 99 roku.

Opublikowano

Podepne sie do tematu, tez szykam jakiegos interfejsu do e39 96 rok, ale tez zeby pasowalo do e36. Jest tego troche na allegro, podobno nie zawsze dzialaja . W laptopie mam tylko wejscie USB, nie mam tego starego wejscia COM czy jak mu tam. Nie mam zamiaru bawic sie w mega ukryte opcje itd, wystarczy sprawdzanie bledow .

Polecicie cos ?

Opublikowano
Niestety na USB będzie ciężko. Też miałem taki dylemat. Kupiłem na usb, niby z moją e39 98r łączyło i kasowało ewentualne błędy, ale w kolegi e38 99r już było ciężko cokolwiek zrobić, a do e36 to nawet nie podchodź z tym kabelkiem. Po zakupie kabla na rs232 (com) wszystko hula jak ta lala. Więc albo inny sprzęt albo nici z diagnozy e36. Ja sobie złożyłem peceta specjalnie do diagnozy bmw :)
Opublikowano

Kolega podjechal do mnie z interfejsem na usb, nie chcialo sie polaczyc przez 3-4 proby. Polaczylo sie chyba za 5-6 razem. Dziwna sprawa .

E39 96r.