Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich,wczoraj miałem stłuczkę swoją e36.

ucierpiał błotnik prawy da rade wyklepać i do malowania ,maska dostała zadziora skrzywiła się ,kierunkowskaz,lampa prawa (orginał),zderzak,grill +nerki,2 nadkola,i osłona górna która jest nad grillem.

ile na to pójdzie mniej więcej pieniążków.

proszę o szybką odpowiedz. z góry dziękuje

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ucierpiał błotnik prawy da rade wyklepać i do malowania - malowanie elementu 150 zł

,maska dostała zadziora skrzywiła się - używana maska 200 zł + malowanie 200 zł

kierunkowskaz,lampa prawa (orginał), - dorwiesz za groszę powiedzmy ~40-60 zł

zderzak, - ja kupiłem zderzak po lifcie za 30 zł, ale liczmy te 70 zł + 150 malowanie

grill +nerki, - znajdziesz po taniości, ~80 zł + malowanie 50-100 zł?

2 nadkola,i osłona górna która jest nad grillem. - leć na szrot dorwij za flache

ile na to pójdzie mniej więcej pieniążków? chcieć robić porządnie ~1000 zł,

jak znajdziesz elementy w kolorze, tanio, sam pomontujesz zmieścisz się w połowie kwoty podanej wyżej :)

http://img338.imageshack.us/img338/4369/sygnaturka2w.jpg
Opublikowano

panowie taki leki off top.. z kąd wy bierzecie te ceny za malowanie elementów ??

we Wrocławiu krzycza po 250-300zł za blotnik minimum a maska 400-500.

Zderzaki tak samo po 250-300zl taniej znalesc jest to praktycznie niemozliwe.

Pozdrawiam

Opublikowano

u mnie tj centrum polski miejscowość 10.000 mieszkańców ceny średnio to:

200 zł element, maska fakt, niektórzy się nawet "nie podejmują" jak już to 350-400 zł.

Ale nie problem znaleźć jak się trochę poszuka lakiernika za 150 zł za elementy typu zderzak, błotnik... nie mówię tu o panach "czesiach" z sąsiedztwa malujących pędzlem :)

http://img338.imageshack.us/img338/4369/sygnaturka2w.jpg
Opublikowano

200 zł element, maska fakt, niektórzy się nawet "nie podejmują" jak już to 350-400 zł.

Ale nie problem znaleźć jak się trochę poszuka lakiernika za 150 zł za elementy typu zderzak, błotnik... nie mówię tu o panach "czesiach" z sąsiedztwa malujących pędzlem :)

U mnie w centrum to właśnie "pan czesio" maluje po 150zł pędzlem.. W normalnym warsztacie lakierniczym, który posiada wyposarzenie typu kabina, promienniki, markowe pistolety i sprzęt do obróbki materiałów, produkty lakiernicze renomowanych producentów, stosuje właściwą technologie napraw, same koszty polakierowania takiego błotnika wynoszą 150zł, a gdzie tu jeszcze zarobek? Więc nie piszcie tu prosze że ktoś tam lakieruje błotnik za 150zł bo to nie jest lakierowanie tylko malowanie i nie w warsztacie lakierniczym ale tworze warsztatopodobnym.

W warsztacie lakierniczym lakierowanie naprawa tego E36 bez części będzie kosztowała koło 1400zł.

Opublikowano

U mnie w centrum to właśnie "pan czesio" maluje po 150zł pędzlem.. W normalnym warsztacie lakierniczym, który posiada wyposarzenie typu kabina, promienniki, markowe pistolety i sprzęt do obróbki materiałów, produkty lakiernicze renomowanych producentów, stosuje właściwą technologie napraw, same koszty polakierowania takiego błotnika wynoszą 150zł, a gdzie tu jeszcze zarobek? Więc nie piszcie tu prosze że ktoś tam lakieruje błotnik za 150zł bo to nie jest lakierowanie tylko malowanie i nie w warsztacie lakierniczym ale tworze warsztatopodobnym.

W warsztacie lakierniczym lakierowanie naprawa tego E36 bez części będzie kosztowała koło 1400zł.

kolego może lakieruje za 150pln element + koszty lakieru i materiałów

Opublikowano

kolego może lakieruje za 150pln element + koszty lakieru i materiałów

No może i tak. Ale to troche dziwne bo z klientem umówi sie na 150zł a przy odbiorze powie 300 bo doliczył materiały :D Pozatym troche dziwnym jest podawanie ceny od elementu. Powinno podawać się koszt za całość naprawy tak jak to wychodzi w audatexie czy eurotaxie.