Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam e46 325xi, w maju wymieniałem komplet hamulców na przód i tył, jakiś tydzień temu zaczęła podczas hamowania drżeć kierownica, okazało sie że przednie tarcze sie pokrzywiły :/ najgorsze jest to że nie koja że jakiejś takiej sytuacji abym tarcza mogła zostać zwichrowana zawiodłem sie strasznie na firmie ATE, potrzebuje zmienić tarcze na jakieś mocniejsze, co byście polecili?

myślałem o zestawie ZIMMERMANN sport tarcze + klocki co o tym zestawie myślicie? bądź co innego polecacie?

myślałem nad jeszcze ATE power disc ale tak jak mówiłem już mam lekkie wątpliwości co do firmy ATE

Opublikowano
ja zalozylem niedawno tarcze zimerman sport na przod nawiercane jedni mowia ze robia sie nadpekniecia na nawiertach a mechanik mowil ze tak sie niedzieje przejechalem 3tyskm nic sie niedzieje na tyl kupilem bosha a klocki przod tyl Zimermana auto swietnie hamuje. kupilem ze strony http://www.czescidobmw.pl 270zl za sztuke a klocki kolo 90zl
Opublikowano

ja jezdze na ZIMMERMANACH SPORT i klockach TEXTAR, kiedys mialem BREMBO MAX i klocki EBC GREEN(po nagrzaniu zyletki ) te dwa zestawy moge zdecydowanie polecic .

odradzem TRW-LUC gdyz po 2tys.km. jedn tarcza mi sie skrzywila.

Opublikowano

podobno szly na pierwszy montaz - tu masz potwierdzenie(pozycja 11):

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Compact/Europe/325ti-M54/LHD/N/2003/august/browse/brakes/front_wheel_brake_brake_pad_sensor/

wszystko zalezy od kasy-za tarcze placilem po 300zl za os a klocki delikatnie ponad 100 wiec byly w dobrej cenie.

wczoraj rozgladalem sie na allegro i sa klocki jurid j-as ktore chcialem kupic ale cena byla spora. EBC green da sie kupic taniej ale podobno nie lubia one tarcz zimmermann!!

ciekawa alternatywa moga byc ceramiczne klocki ate ktore podobno nie pyla i maja wiekszosc zywotnosc ale warto zapytac kogos kto na nich jezdzi!

PS-jesli jezdzi ktos na zestawie zimmermann sport+ebc green to prosze o opinie.(mialem je kiedys z tarczami brembo max i po nagrzaniu zyletki :D )

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Jak ten zimmermann sport sie wam sprawuje? Warto je kupic? Daje rade caly czas, czy moze z biegiem czasu jakies negatywy sie pojawily?

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
ja jezdze na ZIMMERMANACH SPORT i klockach TEXTAR, kiedys mialem BREMBO MAX i klocki EBC GREEN(po nagrzaniu zyletki ) te dwa zestawy moge zdecydowanie polecic .

odradzem TRW-LUC gdyz po 2tys.km. jedn tarcza mi sie skrzywila.

Miales wyczynowe klocki w cywilnym aucie?